Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Посланикът на Израел говори за...

Горещ коментар за ескалацията на напрежението между Иран...

Ал Бано спасил Тото Кутуньо от рака

отпечатай новината

18.04.2013 14:30 | Видян 3092 пъти

Ал Бано спасил Тото Кутуньо от рака

"Преди 6 години се разболях от рак. Тогава с Ал Бано не бяхме приятели, днес сме братя. Той ме свърза с един специалист, който ми спаси живота." Това разказа Тото Кутуньо на концерта си в зала 1 на НДК във вторник вечерта. Разказа за проблемите си, за да обясни защо през повечето време, докато пее на сцената, е седнал. "Аз седя на този стол с душата си", каза той и веднага след това изпя едни от най-популярните си песни.

Той се появи последен на спектакъла във вторник. Концерта откри колегата му Умберто Тоци с "Дженте ди маре". И на него, и на останалите две италиански звезди на сцената - Ал Бано и Тото Кутуньо, през цялото време акомпанираше Софийската филхармония под диригентството на Алтеризио Паолети. Докато Тоци изпълняваше хита, с който проби през 1979 г., на сцената при него се появи Ал Бано, пише 24 часа.

След края на изпълнението бившата дуетна половинка на Ромина Пауър извади от джоба си лист хартия и взе да чете на чист български: "Дами и господа, благодаря." Ал Бано изпълни класически произведения като “Аве Мария” и “Набуко”, както и своите "Чи сара" и "Либерта". На последната при него излезе Тото Кутуньо, който обясни, че не знае как ще се представи след певци като Ал Бано и Умберто Тоци. “Написал съм 300 песни. От тях повечето са за Жо Дасен, Рей Чарлс, Далида, Адриано Челентано”, обясни той. И за да го докаже, изпълни на живо с филхармонията песни като "Е си тю некзисте па" и "Салют".

Накрая тримата се събраха заедно на сцената. Тогава прозвучаха "Инсиеме" и "Феличита", а за финал - "Моя страна, моя България". Кутуньо, Тоци и Ал Бано пяха на български припева, а цялата зала стана на крака. Вчера и тримата певци си заминаха - всеки с различен полет.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !