НиЛо лъсна чисто гола след раждането

Николета Лозанова отново привлече вниманието с...

Разкриха причината за смъртта на...

Shifty Shellshock, фронтменът на Crazy Town, почина от...

Шест държави отпаднаха от първия полуфинал на Евровизия

отпечатай новината

15.05.2013 10:00 | Видян 1780 пъти

Шест държави отпаднаха от първия полуфинал на Евровизия

Приключи първият полуфинал на “Евровизия” 2013 и десет държави вече гледат спокойно към Големия финал на конкурса, докато за други шест остана разочарованието, пише dir.bg.

В изключително оспорвана битка тази вечер напред продължиха Молдова, Литва, Ирландия, Естония, Беларус, Дания, Русия, Белгия, Украйна и Холандия излязоха с предимство и се приближиха с една стъпка до спечелването на конкурса.

Литва и Белгия,  които предварително бяха извън сметките за класиране, успяха да се промъкнат напред. Изненадващо пък, при тази конфигурация на полуфинала с четири бивши Югославски републики, нито една от тях не успя да се класира напред. Надпреварата напуснаха безславно Сърбия, Хърватия, Словения и Черна гора, което се случва за първи път едновременно и с четирите в рамките на един полуфинал.

Още един директен двубой беше очакван от всички наблюдатели на “Евровизия”, припомнят от БНТ. И той беше между Австрия и Естония, които имаха две сходни като емоция песни в самото начало. Изглежда обаче естонката Биргит е била много по-убедителна и продължава напред за сметка на Наталия Кели от Австрия.

Сочените за топ фаворити тази година Украйна и Дания нямаха проблеми и с убедителното си представяне не допуснаха изненади и продължиха напред. В същото време повод за празнуване имаха и в Холандия. Анук с песента си “Birds” успя да класира “ниската земя” на финал за първи път от цели осем години.

Този четвъртък полуфиналната битка се подновява. Този път в нея ще се вкопчат 17 държави, сред които и България, а квотите за класиране отново са десет.

Снимка: avtora.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !