Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Чичолина се отказва от пенсията си

отпечатай новината

20.05.2013 13:00 | Видян 7323 пъти

Чичолина се отказва от пенсията си

Илона Сталер, известна с артистичния псевдоним Чичолина, е родена на 26 ноември 1951 г. в бедната част на Будапеща. Баща й напуска семейството, когато тя е на 3 г. На 15 г. Илона става фотомодел и Мис Унгария. През 1972 г. пристига в Италия, където се омъжва за много по-възрастен италианец, с когото се развежда месеци по-късно. Работи като фотомодел в Милано. През 1979 г. прави кариера в италианското радио и телевизия, участвайки в еротични предавания, от които се ражда и псевдонимът Чичолина.

Отдава се на кариера в порноиндустрията. През 1987 г. се кандидатира за парламента в листите на Радикалната партия и става депутат за 5 г. През 1991 г. основава Партията на любовта, но я оставя на приятелката си Моана Поци, за да се посвети на бременността си и на родения след това Лудвиг. Той е плод на любовта й със световноизвестния скулптор Джеф Кунс, с когото по-късно води съдебни битки за детето си. Днес 21-годишният Лудвиг живее с майка си в Рим, научи Супер 19'.

Чичолина е собственик на артистична агенция, която лансира нови таланти. Преди години написа автобиографична книга.  Илона Сталер-Чичолина пристига у нас по покана на Евгени Минчев. Тя ще присъства на юбилейния му 50-и рожден ден на 5 юни. Празникът на светския продуцент ще бъде споделен в компанията на 61-годишната блондинка, която пак ще участва в местните избори. Илона очаква от рожденика да й предостави богат избор от парти облекла, с които да допълни гардероба си.

Към голямата политика родената в Будапеща Илона Сталер я влекат гените: таткото на бъдещата депутатка е чиновник с висок пост в унгарското правителство. Преди всичко обаче й трябва известно име. Така на 13 Илона е в топ 50 на най-добрите модели на родната Унгария. Следва кариера в Италия, собствено токшоу в Радио Луна, роли в порнофилми, шумен успех и игрив италиански псевдоним. Илона става Чичолина през 1976 г., а три години по-късно вече води по италианските улици първото в Италия зелено движение La Lista del Sole (партия на слънцето).

В еротичното си тв шоу Чичолина сериозно заговори за политика. Името й става сензация. Властите я обвиняват във всички грехове, но циклонът Чичолина, нейн израз, не може да бъде спрян: скоро скандалната красавица е в редиците на Радикалната партия на Италия и попада в избирателните списъци, след като вербува 10 000 нови членове. По време на предизборната си кампания звездата се бори яростно срещу член 528 на конституцията “За морала и приличието”, регламентиращ нравствеността на италианците, отстоява правото на секс на затровниците, настоява от здравното министерство да публикува истинските данни за болните от СПИН, както и за въвеждане на уроци по полово възпитание в училище.

MAKE LOVE NOT WAR. Вземайки на въоръжение добрия стар лозунг на хипитата на Джон Ленън, Чичолина попада в парламента - зад нейните идеи застават повече от 20 000 избиратели. През 1992 г. Чичолина за известно време напуска голямата политика, губи изборите, но отново пробва да се върне в играта, този път в родната Унгария. Щабът й обаче не успява да представи нужните за регистрация документи.

Следва нов опит  кметските избори в Милано през 2004 г. Този път предизборният й лозунг е: Да направим Милано град на възбудата. Познавам Милано, този забележителен град, икономическа и морална столица на Италия, е скучно и лошо място за живеене, твърди Чичолина. На тези, които се съмняват в управленските й способности, ветеранката обяснява, че ще решава лично въпроси от собствената й компетентност, а за останалите сектори ще привлече опитни експерти. Все пак Чичолина не сяда в кметския стол.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !