Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Константинов се връща в Пекин

отпечатай новината

12.08.2008 18:23 | Видян 6482 пъти | Гласували 2

Константинов се връща в Пекин

Президентът на Българската федерация волейбол Данчо Лазаров разкри истината около сагата „Пламен Константинов” специално за олимпийското студио на Гонг по Дарик радио.

Капитанът на българския национален отбор е имал завишени показатели на забранени субстанции. Гибона се е върнал в България за допълнителни изследвания с надеждата, че те ще са наред и той ще може да се завърне в Пекин, за да се присъедини към тима.

За да не получим служебна загуба, той е изваден от тимовия лист за първия мач с Китай с лекарска забрана заради съмненията, че при допинг проба може да даде положителен резултат. Впоследствие ръководството на отбора е уведомило МОК, че ще продължим участието си с 11 играчи, без участието на Пламен Константинов, предаде Дарик.

В интервюто Данчо Лазаров споменава, че капитанът на националния отбор е дал положителна допинг проба още в Правец, но за жалост резултатите от това са научени едва в Корея. Самият Пламен е пожелал да се направят повторни изследвания, но  корейците отказали. "В лабораторията в София не бяха съвсем сигурни, затова изпратихме проба през куриер до България. През това време отборът вече замина за Пекин и ние дадохме списък с 12-те волейболисти, които ще започнат и ще завършат Олимпиадата, а след този момент не е възможно да се заменят отделни състезатели по каквато и да е причина. Когато получихме информация, че пробите и положителният резултат, т.е. наличието на тези субстанции, е налице, изпаднахме в ситуация, в която трябваше да вземем много тежко решение и го взехме с участието на Пламен", споделя още Лазаров.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !