Борисов, Петков и Атанасов са...

Служебният премиер Димитър Главчев потвърди от Брюксел,...

Победителят в Стар академи и брат на...

Победителят в първия и единствен сезон на Стар академи у...

Гущеров прави нов Фейсбук

отпечатай новината

17.06.2013 15:00 | Видян 3060 пъти | Гласували 2

Гущеров прави нов Фейсбук

Гаджето на фолк певицата Мария - Християн Гущеров, е създал нова социална мрежа, подобна на Фейсбук, в която е инвестирал около 10 милиона лева, научи България Днес.

В новото бизнес начинание, той работи заедно с баща си - бизнесмена и бивш депутат от БСП Добромир Гущеров.

Социалната мрежа Duvamis съществува в интернет едва от няколко седмици и не е популярна в България. Това обаче не притеснява семейство гущерови, тъй като целта им е да пробият в чужбина и там да съберат милион потребители.

В плановете им влиза идеята сайтът да набере популярност и след години да я продадат за много пари. Близки на Гущеров- младши вече се шегуват него, че ще се превърне в Марк Зукърбърг, който е собственик на Фейсбук.

Голяма част от инвестираните 10 милиона лева са предназначени за рекламирането на социалната мрежа. В световния сайт за видеообмен има клипче за проекта, като е било гледано от около 2 мил. души.

"Влизаме в IT сектора, като планираме това да е международен проект. Но за сега предпочитам да го запазя в по- тесен кръг. Намерихме добър екип от млади хора, а съчетанието между това, което аз работя във фундаменталната сфера на науката, и техния устрем към най- новото в киберпространството, между интересите, опита и възможностите на различните възрасти е много хубаво. Аз съм нещо като учителя, тъй като материалът като чисти теоретична писмена форма е мой", обясни ексдепутатът Добромир Гущеров.

Той поясни, че в екипа по проекта са били синът му Християн и приятелката му Диана. Близо 30 души пък са участвали в изготвянето на сайта.

В работата около социалната мрежа не е участвала Мария, която напоследък дори спря да обръща внимание на кариерата си. Изпълнителката дори спря да ходи на участия и заложи само на снимането на клипове веднъж месечно, тъй като е финансово обезпечена от Гущеров- младши.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !