Стефан Вълдобрев и Иван Лечев един...

Драматични ситуации, колекционерски истории и 100 точки...

Фестивалът за илюстрация и графика с...

Четвъртото издание на Фестивала за илюстрация и графика...

Енио Мориконе води гласът на "Добрият, лошият и злият"

отпечатай новината

05.09.2013 14:30 | Видян 1542 пъти

Енио Мориконе води гласът на

Вълнуващият глас зад една от най-великите филмови музикални композиции - на уестърна "Добрият, лошият и злият", идва у нас с Енио Мориконе. Големият композитор има концерт в страната ни на 10 декември. Името на певицата е Сузана Ригачи. Тя е всепризнат талант, изявявал се на оперни сцени от класата на "Роял Алберт хол", "Куин Елизабет хол", "Арена ди Верона" и др. На 10 декември сопраното ще огласи и софийската зала "Арена Армеец".

Родената в Швеция певица започва своята кариера със спечелването на конкурса "Мария Калас", организиран от Италианското радио и телевизия. Името й се прочува и с участието й в международно състезание в „Моцартеум" в Залцбург. Тя е вокален педагог на пет езика: италиански, френски, английски, немски, шведски, като води и международни Майсторски класове и преподава камерна музика за певци в Консерваторията на Терни (Италия).

От 2001 г. до днес тя е солов глас в концертите на Енио Мориконе. Последната й изява бе с Мориконе при завръщането му на "Арена ди Верона" преди седмица. Това е единадесетият пореден концерт на Маестрото на емблематичната локация. Гост бе неповторимата Дулсе Понтеш, която внесе уникален акцент на изпълненията с оркестъра на РАИ и симфоничния хор на Верона.

Снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !