Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Free Flamenco Trio свирят в София Лайф Клуб на 5 октомври

отпечатай новината

12.09.2013 13:15 | Видян 1374 пъти

Free Flamenco Trio свирят в София Лайф Клуб на 5 октомври

Проектът Free Flamenco Trio ще свири на най-добрата лайв сцена през октомври. Домакин и организатор на концерта е София Лайв Клуб.

Free Flamenco Trio са испанският пианист Давид Пеня "Дорантес", френският контрабасист Рено Гарсия-Фонс и българският изпълнител на кавал Теодосий Спасов. Специален гост на ударните ще бъде Хавиер Рубал, който публиката познава и от други музикални изяви.

Фламенко пиано, френски контрабас и български овчарски кавал - това може ли да се нарече фламенко? Определено, да...! Едно общо приключение, изживяно през погледа на трима музиканти, всеки със свой собствен музикален хоризонт. Музика без граници и стилови рамки, едно истинско пътешествие с трима приятели, които дръзват да изследват вътрешното аз на другия, повеждайки слушателя в света на импровизираната музика.

Виртуозният контрабас на Рено Гарсия-Фонс и ненадминатият кавал на Теодосий Спасов вливат своите мелодии във фламенко ритъма на пианото на Давид Пеня "Дорантес" – един от най-непреодолимите и оригинални фламенко музиканти.
Колоритният ансамбъл залага основно на богато традиционно фламенко и колаборация с джаз и съвременна музика.

Рено Гарсия-Фонс се включва със свеж, уникален звук, който рядко може да се чуе на пет-струнен акустичен бас. Теодосий Спасов ни понася на мелодиите на своята флейта и традиционния овчарски кавал, един от най-старите инструменти на Европа, с който умело достига нечувани музикални височини и ги интегрира в по-съвременни ритми.
Три музикални свята се срещат в битка и експлодират в джаз ритми и импровизации, които прелитат през Андалусия, Средиземно море до Балканите и обратно.

Концертът е с начален час 20:00 часа, а веднага след това започва концерт на страхотните РУМБА АФИСИОНАДО.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !