Венци Венц посвети песен на жена си и...

Венци Венц посвети песен на жена си и баба си. Аудиото...

Сашо Кадиев и любимата му Ивелина...

Моделът Ивелина Чоева разкри подробности за...

Роналдо стана номер 1 в света по заплата

отпечатай новината

22.09.2013 09:01 | Видян 1608 пъти

Роналдо стана номер 1 в света по заплата

Португалската звезда на Реал Мадрид Кристиано Роналдо вече е най-скъпоплатеният футболист в света, информират испанските медии. Според изданията в страната Роналдо ще взима по 17-21 милиона евро за всеки един от оставащите 5 сезона от новия му договор, пише Lifestyle.bg.

Новият договор на португалеца стана факт вчера след официална пресконференция на "Сантяго Бернабеу". Роналдо и Перес не уточниха точни числа в договора на футболиста. Дори мадридските издания AS и Мarca се разминават в прогнозите за това колко точно е заплатата на CR7.

Според AS става въпрос за 21 милиона евро. Тука сложното е че, Реал ще трябва да плати около 40 милиона за една година защото половината пари са данъци. Според Marca обаче Кристиано ще взима по 17 милиона евро на сезон. Така голямото желание на Роналдо ще се изпълни и той ще получава повече от Лео Меси, който се разписва срещу 13 милиона сигурна сума плюс още 3 милиона допълнителни бонуси.

CR7 е новият лидер в класацията на богатите футболисти, след като Самуел Ето'о премина в Челси, лишавайки се от 20-те си милиона годишно. С новия контракт той Роналдо ще взима почти двойно повече от всички останали играчи в отбора.

Както и досега, така и занапред Роналдо запазва 60% от търговските си права, а останалите 40% от приходите при маркетинговите сделки ще отиват в касата на Реал Мадрид.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !