Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Gucci откри Седмицата на модата в Милано

отпечатай новината

19.09.2013 14:30 | Видян 2763 пъти

Gucci откри Седмицата на модата в Милано

Колекцията на "Гучи", с която започна Седмицата на модата в Милано за сезона пролет-лято 2014 г., съчета прозрачни тъкани с дълбоки деколтета, голи гърбове и големи цепки, пише btvnews.bg.

Издържаните почти изцяло в черно облекла, с някои цветни пръски и златиста бродерия, се съчетават с обувки с еластични каишки и метални конусовидни токове.

Дизайнерката Фрида Джанини каза, че е искала да създаде облекло за активна, прелъстителна и чувствена жена. Тя предложи макси тениски, бомбери, анцузи и линейна бродерия, характерна за спортното облекло. Надиплените шифони, пайетите и мрежестите детайли обаче определено са за времето след като жената напусне гимнастическия салон.

Бродерията в стил ар деко е вдъхновена от Ерте, руския художник, дизайнер и сценограф, известен с костюмите си за "Фоли Бержер". Колекцията също черпи идеи и от азиатските кимона. Тези източници не са случайни. Дизейнерите вече се стараят да се харесат на купувачите в Русия и Китай, предаде Асошиейтед прес.

Алберта Ферети предложи красиви фолклорни тоалети с панделки, бродерия и апликации на цветя. Колекцията напомня за слънчева мексиканска фиеста. Линиите са романтични, дългите селски поли се съчетават с къси блузи, освежени с цветни сатенени панделки на кръста, апликации на цветя на деколтето и бродирани ръбове.

Канадците Дийн и Дан Кейтън от DSquared2 се върнаха към 50-те и 60-те години на миналия век, когато "модата е весела и колоритна". Тяхната колекция определено е секси с намеци за отминалите представи за скромност. Много от тоалетите им залагат на банските, макар че тъканите, мънистата и пайетите изглеждат прекалено скъпи, за да бъдат мокрени. Те биха изглеждали отлично върху пърхащите момичета от филмите на Елвис Пресли "Забава в Акапулко" и "Сини Хаваи".

Изоставяйки характерния си рок стил, двамата дизайнери се насочват към изтънченост с уникални детайли, ретро очила, камбановидни сламени шапки и обувки с шеметно високи токчета.

Снимка: БГНЕС

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !