Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Етиен Леви бил хамалин

отпечатай новината

25.10.2013 10:30 | Видян 5076 пъти

Етиен Леви бил хамалин

Пешо Арматурата ми подвиква: „Ей, германски педал!”. Така и не се научих да не се впрягам от подобни закачки. Винаги се обръщах кръгом и заформях яко меле. Добре, че съм служил в Строителни войски, където ме научиха как да се справям с Арматурата и Жоро Дъската. Простаци винаги е имало по нашите географски ширини. Много бой съм изял, но и доста кратуни съм пратил в болницата”, започва своята атрактивна изповед вечно усмихнатият и позитивно настроен Етиен Леви.

Доцентът и преподавател по джаз пеене е свикнал да живее като на кино. Той ту е на върха и обира овациите, ту се валя в прахта, докато мъкне тежки щайги с вмирисан зеленчук. Какво ли не му е минало през главата на опитния музикант от еврейски произход. Нищо чудно, че Иван и Андрей го привличат в „Музикална академия”, където хем може да покаже гласовите си възможности, хем ще извади прелюбопитни истории от богатия си архив, пише Уикенд.

Той няма друг път на развитие освен музиката, след като баща му Херцел Леви е сред създателите на българската естрада с квартета „Леели” от 1946 г., а през 1950 г. и с квартета за мексиканска музика „Алегро”. Младият Етиен доказва, че е наследил таланта на татко си, и завършва с отличие класа на легендарната Ирина Чмихова в Националната музикална академия. След това успехът го цапардосва изневиделица.

Един ден импресариото Стефан Широков го вика при себе си и му заявява, че ще го насади между двете млади певици Диана Дафова и Румяна Георгиева, за да възродят групата „Трик”. Триото се радва на страхотна популярност в началото, а на Етиен му се налага сам да плати солената цена на успеха.

„Диана и Руми бяха кестеняви и по този повод на Широков му дойде наум да ме изруси. Страхотна картинка бях в началото, след като ме обработиха с перхидрол. Не знам как не ми опада косата. Точно тогава заваляха и обидите на сек*уална основа от рода на „немски педал”. Трудно им беше на хората да ме приемат в този ми вид, но за групата бях готов на всичко”, спомня си Етиен. Заради вътрешни боричкания обаче „Трик” се разпада, а за Етиен настъпва един дълъг период на лутане.

След идването на демокрацията той решава да си потърси късмета в Израел. Рискованото приключение се оказва фатално за семейния му живот. Съпругата му, от която има дъщеря, не издържа на чужбинския живот и се връща обратно в България. Етиен е изправен пред още куп житейски предизвикателства.

„Чудя се днес как съм си въобразявал, че ще пробия на момента, при положение че не знаех езика. Всички ме мислеха за луд а парите бързо свършиха. Наложи се да работя като хамалин и мияч на улиците. Няма срамна работа и не крия този период от живота си. Важното е, че сам успях да се издърпам от калта”, категоричен е един от основните фаворити за първото място в „Музикална академия”.

На израелска земя той вади късмет и въпреки жестоката конкуренция е избран за участие в мюзикъла на Ендрю Лойд Уебър „Йосиф с невероятната риза на райета”. Изглежда, че къдравият музикант е напът най-сетне да си уреди живота, но точно тогава съдбата или лични емоции го връщат обратно в България.

„Израелците не искаха да ме пуснат. Казваха ми: „Ето, тръгна по царския път, а сега си решил да бягаш. Никой не е видял добро от неспокойна душа. Остани, направи пари и тогава се огледай за ново предизвикателство”. Но на мен така ми се подредиха нещата, че трябваше да изоставя всичко и пак да започна от нулата в България”, признава си Етиен.

Според едната му версия той се завръща, за да гледа болния си баща, а според другата си идва с цел да спаси брака си. Счупеното не може да бъде поправено и Леви се развежда, за да попадне в обятията на дама, чието име дори не иска да споменава днес. От нея той има двама синове.

„Децата са ми роднини, а не техните майки. Важното е, че съм участвал в създаването на две прекрасни момчета и една великолепна дъщеря. Заради това мога да си простя някои грешки в личния живот. От малък съм си влюбчив. Трепне ли ми сърцето, сякаш си слагам чувал на главата и не виждам очевидни признаци, че от тази връзка нищо няма да излезе. Сега съм щастлив с моята приятелка Емилия, но не смятам, че е редно пак да се женя. Ще оставя това удоволствие за по-младите”, с усмивка коментира Етиен.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !