Провокативната сладкарка Стефани...

Провокатната сладкарка Стефани е поредният участник,...

Деси Слава стана баба

Синът ѝ Майки я дари с внучка, която носи името на...

Аеросмит идват за първи път в България

отпечатай новината

25.11.2013 14:50 | Видян 1810 пъти

Аеросмит идват за първи път в България

България ще бъде част от Европейското турне на група Aerosmith, което започва през лятото на 2014 година, съобщиха организаторите на концерта. Aerosmith ще посетят България на 17 май 2014 година и ще изнесат концерт на стадион „Локомотив”. Aerosmith ще изнесат концерти още на: стадион „Олимпийски“ в Москва, „02 Arena” в Берлин и на Download Festival във Великобритания. Великолепната петорка ще бъде в оригиналния си състав, точно както при основаването си през далечната 1970 г. в Бостън, Масачузетс: Стивън Тайлър (вокали), Джо Пери (китара), Брад Уитфорд (китара), Том Хамилтън (бас) и Джоуи Крамър (барабани).

Aerosmith са познати на всеки, видеоклиповете им (сред тях са свръхпопулярните „Cryin‘” и “Crazy”, които превърнаха в звезди Алисия Силвърстоун и Лив Тайлър) ги превръщат във фаворити на MTV, а сред многобройните им постижения е и успешна кариера в Холивуд с изяви в популярни филми като „Светът на Уейн 2“ и „Игра по ноти“.

Aerosmith е групата с най-големи продажби в историята на американския рокендрол с албуми в тираж над 150 милиона копия по целия свят. Само в САЩ са продадени 66,5 милиона техни записи. Освен това те държат рекорд за най-много златни и мултиплатинени албуми за американска група. Бандата има 21 хита само в класациите на САЩ и множество награди и отличия, част от които: 4 награди Grammy, 12 награди MTV Video Music Awards, 6 награди Billboard и 8 American Music Awards. Aerosmith са носител и на наградата Соул Трейн за „Най-добър Рап Сингъл” на версията им с Run DMC - “Walk This Way”. Могат да се похвалят и с номинация за „Оскар“ за баладата „I Don’t Want To Miss A Thing“ от касовия хит „Армагедон“. През 2001 г. са приети в „Рокендрол Залата на Славата”.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !