Традиционното изложение се откри с шампанско, спектакли на майстор готвачи и професионален барист, редки и скъпи деликатеси и богата селекция български бутикови вина
От днес до 6 декември включително любителите на гурме изкушенията и качествените напитки ще могат да се запознаят с най-актуалното от света на кулинарията в рамките на четвъртия Chivas Gourmet Salon в Гранд хотел София. Тридневното изложение ще предложи на посетителите си в зала „Триадица“ не само редки и изискани деликатеси като бял и черен трюфел от био ферма в Странджа, оригинален блек ангъс от Небраска, свежо месо от Уругвай, опашка от скален лобстър, миди Сен Жак, черен пармезан с трюфели, екзотични сортове кафе и ръчно свити карибски пури, но и истинско зрелище.
През всеки един от дните събитието Chivas Gourmet Salon ще бъде домакин на майсторски спектакли на шеф професионалистите от Евро-Ток България, сдружение, обединяващо едни от най-креативните български готвачи с международен опит в ресторанти със звезди Мишлен и главни готвачи в кухните на най-добрите ресторанти в столицата.
В рамките на Chivas Gourmet Salon 2013 любителите на хубавото вино ще имат възможност да дегустират български бутикови вина от лозов масив Стримон, изби Анджелус Естейт, Едуардо Миролио, Мидалидаре и други. За феновете на висококачествените алкохолни напитки Перно Рикар България са подготвили тематична програма за всеки от дните на изложението: шампанско Muum в деня на откриването, 12 и 18-годишно уиски Chivas през втория ден и уиски The Glenlivet в последния от трите дни на събитието. По време на традиционното събитие ще бъде направена и премиерата на лимитирана серия уиски Chivas Made for Gentleman (”Създаден за джентълмени”).
Входът за Chivas Gourmet Salon е с регистрация на стойност 10 лв. или с талон за безплатно посещение, публикуван в последния брой на списание Good Food. Кошница, пълна с подаръци от фирмите изложители и колекция списания Good Food, ще зарадва един от посетителите.