НАЙ-НОВИ
Силвестър представи Alchemista в...
Мария Силвестър представи в най-ексклузивния у нас...
Престъпление е да караш пиян и то за...
„Димо е голям пример как човек, който сбъдва мечтите си,...
След 7 години шоколадът изчезва
25.12.2013 12:00 | Видян 2027 пъти
Недостигът на ценната суровина ще принуди индустрията след 2020г. да произвежда сладките блокчета от палмово масло и куп други растителни мазнини заместители, гарнирани със стафиди и нуга за по-добър вкус.
''Опитах от шоколада на бъдещето той няма общо с този, който познаваме и обичаме'' казва Кенеди, който е главен редактор на специализираното британско списание ''Кенедис кънфекшън'', диктуващо модните тенденции в шоколада.
По думите му блокчетата заместители на шоколада са много по-сладки, защото са с повече захар, чиято цена е ниска. С нея трябва да се компенсира и използването на все по-малко какао, което заедно с какаовото масло е най-скъпата съставка на продукта.
Какаовите посеви намаляват, защото са заместени от много по-печелившите каучукови плантации. Основната култура необходима за производството на качествен шоколад, изчезва толкова бързо, че е възможно да не остане нищо от нея до 2020г.
Според Кенеди бъдещият шоколад ще тежи не повече от 50 грама и ще е с по-необикновен дизайн, за да привлича купувачите.
Лошите новина за какаовите култури накараха неколцина сериозни икономически блогъри от Острова да призовават сънародниците си да купуват повече шоколад, ако не искат да останат без любимата си компенсация за климата в Обединеното кралство.
Източник: Вестник ''Телеграф''
Снимка: Facebook
свързани новини
Най-шантавите елхи тази Коледа
Последни подробности за концерта на Scorpions
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !