Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Фолкпевици на гурбет за ЧНГ

отпечатай новината

27.12.2013 18:00 | Видян 2983 пъти

Фолкпевици на гурбет за ЧНГ

Фолкпевици масово избраха да пеят навръх Нова година в чужбина, показа проучване на "България Днес". Зад граница ще се запътят не само по-малко популярни имена, но и едни от най-добрите изпълнителки в жанра. Причината за "бягството" - фолкпевиците ще приберат по-високи хонорари от заведенията в чужбина, а и ще съчетаят празниците с пътуване.

Една от най-актуалните певици в попфолка - Емануела, ще посрещне Нова година по изключително нестандартен начин. Тя бе ангажирана от туроператорска фирма и навръх 31 декември ще впечатлява с глас и визия празнуващи на яхта, която ще плава по Босфора. След това изпълнителката ще весели българи и жители на Истанбул в местния ресторант, като интересът към изпълнителката е много голям.

"Поръчах си изработката на специална рокля, с която да се появя в новогодишната нощ. Ще се представя с два тоалета, които специално съм си приготвила за празника. Разбрах, че има много желаещи да се забавляваме заедно, така че купонът ще е голям", коментира пред "България Днес" Емануела. Тя призна, че няма нов мъж в живота си и ще пътува до турската столица заедно с озвучителя си.

Турция е една от най-предпочитаните дестинации за гостуване на родни фолкизпълнителки. Теодора също ще пътува за Нова година до южната ни съседка. Татяна също ще пее там, като нейното участие ще бъде в заведение в Чорлу, където има голяма българска колония и интересът към родните ритми е особено голям. "В последните няколко години се развивам доста добре, а и ангажиментите ми го показват. Графикът ми е препълнен, а за Нова година съм ангажирана в Турция, където ще празнувам с всички наши сънародници там", похвали се Татяна, която е от около десетилетие в попфолка.

Западна Европа също ще бъде атакувана от родни изпълнители. Майсторът на кючеците Амет ще има участие в Германия. Изпълнителят от дълги години живее в Белгия, като преди време дори възпя проститутките във витрините с парчето си "Джамовете". За тази Нова година обаче той ще отскочи до съседна Германия. В страната на вурстчетата и бирата участие ще има и мустакът на републиката Милко Калайджиев. Там той ще пее заедно с младата си колежка Теди Александрова, която е негово откритие и едно от най-новите попълнения на музикална компания "Пайнер".

Протежето на Ивана от музикалното предаване "Гласът на България" - Роксана, също ще напусне страната ни покрай новогодишните празници. На 31 декември тя ще гостува в Белгия, докато нейната колежка Валентина ще се изявява във Франция.

"За пръв път толкова много изпълнители избират да пеят в чужбина в новогодишната нощ. Големите имена в жанра са "резервирани" още месеци предварително, така че за останалите им колеги не остава възможност да "хванат ръка" при разпределението на участие. Други пък предпочитат да пеят зад граница, тъй като хонорарите там са доста по-щедри и често заплащането им чужбина е като това в България, но сумата не е в левове, а в евро", коментираха хора от музикалния бизнес.

Най-големите имена в попфолка ще бъдат по родните заведения. Най-добрата изпълнителка в жанра през последните години - Преслава, ще бъде в столицата. Тя ще пее в култовата дискотека, където съсобственик е бизнесменът Петко Димитров. Преди време двамата изживяха бурна любовна история, но в момента са много добри приятели. Вероятно това е било причината Преслава да избере точно тази дискотека. В публичното пространство вече се появи информация, че за участието си ще прибере 8000 лева. Същото е заплащането и за изявата на Ивана, но все още публично не е съобщено къде ще пее айтозлийката.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !