Самоуправляващи се автомобили: Какво...

Авторите на научна фантастика, Илон Мъск и други от...

Червената нишка: Откъде идва...

Японците имат древно поверие, че хората, които са...

Ако си дал в Годината на коня

отпечатай новината

09.01.2014 16:00 | Видян 1777 пъти | Гласували 1

Ако си дал в Годината на коня

Ако си дал беше избрана за най-обичана българска песен в Топ500 на златните ни хитове. Синът на Емил Димитров я нарече "песен на годината", сигурно по аналогия с някогашната Мелодия на годината, ала вотът е за всички времена. И идва баш навреме. Защото мотото на новата Година на синия дървен кон, в която влизаме от 31 януари, е: "Давай и ще ти се даде, помагай и ще ти се помогне, бъди добър и ще бъдат добри с теб". Ще рече, че обратните неща също ще се случват - сиреч, "вземай и ще ти се вземе" и т.н.

Интересно е, че в много медии новината за Ако си дал беше представена по друг начин - "без песен на Лили Иванова в Топ 10". Ами, човек трябва да не познава творчеството на певицата, за да се изненадва от тая работа. Не е тайна, че тя просто няма песен - химн. Докато Емил Димитров пее за вечната човешка и християнска тема за вземането и даването, а Васил Найденов страда за любовта, най-големите шлагери на Лили си го казват със заглавията - то са "Панаири", то са "Детелини", то е "Свири, щурче", които без друго от години няма право да пее.

Казано е отдавна и си е вярно - рано или късно се въздава справедливост и времето лекува всичко. Който е давал, получава - и в годината на коня, и в паметта на поколенията. Който не...

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !