Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Джуди Денч вече е почти сляпа

отпечатай новината

28.01.2014 11:20 | Видян 1454 пъти

Джуди Денч вече е почти сляпа

79-годишната Джуди Денч вече не може да чете сценариите си, нито да разпознава лица, но е решена да продължава да приема нови роли, научи dir.bg. Екипът на последния й филм "Филомена", в който тя играе главната роля, е впечатлен от нейното отношение и поздравява "прекрасната" актриса за нейната "откритост" относно проблемите със зрението.

"Джуди е толкова вдъхновяваща. Тя не може да прочете сценария си, затова приятелите й помагат или учи репликите си с гласов запис. Имаше много случаи по време на снимките, когато заради нарушеното си зрение, тя не можеше да разпознава лица или предмети. Често някой скачаше да й помага", издава източник от екипа.

Tази година актрисата получи номинация за Оскар и БАФТА именно за ролята си във "Филомена". Джуди Денч страда едновременно от суха и влажна макулна дегенерация, която замъглява зрението и може да предизвика слепи петна. Тя научи за болестта преди две години.

"Джуди се вбесява, когато чуе хората да говорят, че ще ослепее. Тя губи зрението си, но не приема, че в крайна сметка ще ослепее. Тя е боец и заслужава да спечели БАФТА и Оскар тази година повече от всекиго", споделя приятелка на актрисата.


Източник: БГНЕС.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !