Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Bob Marley трибют 2014

отпечатай новината

05.02.2014 13:30 | Видян 1206 пъти

Bob Marley трибют 2014

На 7 и 8 февруари 2014 г. българската реге общност ще отбележи 69 години от рождението на музиканта, който беше посланик на идеята за любов, равенство и единство – Боб Марли.

Традиционният вече Bob Marley tribute през тази година се разраства и включва концерти не само в София, но и във Варна и Велико Търново.

След няколкото серии от еднодневни турнета Skankin' Across, Мерудия реши да започне 2014 с разширяване на ареала на честванията на Боб Марли.

На 07.2.2014 в клуб „Vintage 33” Мерудия и NRG_D ще представят както авторска музика, така и масивен tribute - set от парчета на Боб Марли. Групата, за която „свободата няма адрес” е подготвила малко известни парчета на реге легендата с изразено социални текстове, които са актуални и днес. Феновете им ще могат да чуят и любимите „Minimum Stres”, “Знаеш ли”, най-новият сингъл „Зимна”, както и изненади.

Мерудия и NRG_D са неуморни и ще продължат трибюта и на 08.02.2014 в клуб „Melon” във Велико Търново.

В София на 07.2.2014 от 22 ч. в клуб „Mixtape 5” към музикантите от ROOTS ROCKET BAND ще се присъединят раста посланикът от Сърбия - PRINCE SOL и ALKA DUB SOUNDSYSTEM от морската ни столица. Стартът на партито е поверен на набиращия свръхзвукова скорост продуцент, изпълнител и селектор на едноименния лейбъл - KIN DREAD.

Навръх рождения ден на Bob Marley (Боб Марли) - 6 февруари, столичният клуб Строежа също ще бъде домакин на вечер, посветена на реге гуруто.

Покойният титан е икона не само в реге средите. По тази причина за трета поредна година клубът в Студентски град дава среща на много музиканти, познати от различни проекти и творящи в разнообразни стилове. Като основа на трибюта този четвъртък все пак е една от най-познатите на родната сцена и крайно последователна в жанра формации - Rebelities. Ще й гостуват вокалистите Радослав Митов (Rock A Shock), Лъчезар Босаков (Q-Check, La Muchedumbre), NRG D, Деница (Music Idol) и Боряна Докле (Dokle & Greesh).

Докато първите четирима са също неизменни участници в досегашните издания на тази тематична вечер, то Боряна - напоследък все по-популярна като Bora D, ще се изяви за първи път. Преди броени дни Бора се нареди сред четиримата финалисти в "Гласът на Албания", а освен това е позната от дуета Dokle & Greesh и трибютите на Ерика Баду. Извън концертната част селектор по време на събитието ще бъде Lazy Face.

В репертоара на музикантите за трибюта са едни от най-популярните и обичани песни на Боб Марли - "No Woman No Cry", "Buffalo Soldier", "Is This Love", "Them Belly Full", "Bad Card", "Wake Up And Live", "War/No More Trouble", "Heathen", "Waiting In Vain", "Get Up Stand Up", "Sun Is Shining", "Pimpas Paradise", "One Drop", "Huligans", "Simmer Down" и още други.

На 6 февруари вратите на клуба ще отворят в 20.00 ч., а концертната част ще стартира в 22.00 ч. Билетите вече се разпространяват в мрежата на Ticketstream.bg на цена от 7 лв. Каси - Строежа, бар "Петък", "Офис 1", "На тъмно", "Техномаркет", "М-тел", "Ориндж", "Евротурс", Cashterminal. Препоръчва се предварително закупуване на пропуски.

Източник и снимка: actualno.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !