Отиде си режисьорката Мариана...

Тази нощ си отиде режисьорката Мариана...

Честваме 102 г Радой Ралин

“Кой постъпва честно, не живее лесно. Кой излезе прав,...

Йоко Оно уреждала на Джон Ленън любовници

отпечатай новината

10.02.2014 10:30 | Видян 2743 пъти

Йоко Оно уреждала на Джон Ленън любовници

Американката Мeй Пeнг станала любовница на Джон Ленън по личната молба на съпругата на певеца Йоко Оно. Сензацията разкри самата Мей Пенг пред ИТАР-ТАСС в разговор, посветен на 50-годишнината от първото турне на "Бийтълс" в САЩ.

Пенг и семейството на Ленън се запознали в началото на 70-те години, когато то се преместило в Ню Йорк. Джон и Йоко я помолили да им стане помощничка в творческата дейност.

През лятото на 1973 г. Пенг координирала музикалните проекти на Джон, когато Око се обърнала към нея с необичайно предложение. Тя обяснила, че отношенията с мъжа й се влошили напоследък и помолила момичето да стане любовница на Джон за известно време. Така започнали романтичните отношения между Ленън и Пенг, които продължили година и половина.

Това бил най-продуктивният период в творчеството на Ленън след епохата на "Бийтълс". Тогава той изкомпозирал три албума Mind Games, Walls and Bridges и Rock `n` Roll, сътрудничил с музиканти като Елтън Джон, Дейвид Бауи, Мик Джагър, Ринго Стар и Хари Нилсън. Пенг продължавала да играе ролята на негова асистентка.

Пенг описва Ленън като "истински хамелеон" - непрекъснато се променял. Най-много в него й харесвало това, че въпреки огромната слава, винаги бил скромен, а понякога и беззащитен. "Той никога не бе престанал да чувства и именно за това песните му са толкова истински. В пет или по-малко думи той влагаше дълбоки неща, които се оказваха близки и понятни на всеки. И не беше задължително хората да знаят английски език, музиката е универсален език", добавя Мей.

Източник и снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !