Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Grand Hotel Kronenhof е номер 1 в света

отпечатай новината

18.03.2014 15:50 | Видян 6231 пъти | Гласували 2

Grand Hotel Kronenhof е номер 1 в света

ТрипАдвайзер коронова Голямата дама на Швейцария за най-добро място за настаняване според гостите. Много хотели имат претенции, че са най-добрите в света. Даже съществува цяла верига на Водещите, сред които е и българският Кемипнски Гранд Арена в Банско. Ала един е победителят в годишната класация на TripAdvisor, който получава приза на Travellers' Choice Hotel Awards 2014. Оскарите за хотели се раздават в началото на всяка година.

С най-много хотели в ранглистата на отличниците е Италия – и за Европа, и за света. Най-големият сайт за хотели на планетата с неговите 260 милиона уникални посетители на месец, 125 милиона мнения за над 8 милиона обекта за настаняване в 34 държави се е превърнал в глобална институция от най-висок ранг. Защото наградата я дават гостите и това я прави максимално обективна. Та Италия е „Шампион в отборното класиране” с цели 152 отличени обекта във всички категории. Така най-добър семеен хотел е Cavallino Bianco Family Spa Grand Hotel di Ortisei (Болцано), в известната от световната купа по ски Val Gardena, истински рай насред алпийския пейзаж на Доломитите.

На второ място в класирането по нации изненадващо остава Англия (145 хотела сред отличниците), следвана от най-привлекателната по брой приети туристи страна Франция (144) и Съединените щати (също 144).  

Индивидуалната титла обаче е за Швейцария. Освен страна на шоколада, банките, часовниците и сиренето на дупки, тя вече може да се нарече и хотелиерска, защото именно в нея е най-добрият хотел в цял свят - Grand Hotel Kroenhof в Понтрезина, Енгандин, на реката Ин. Следва Upper House в Хонконг, а бронзът е за Gili Lankanfushi на Малдивите. Четвърта позиция заема Nayara Hotel Spa & Gardens в Ла Фортуна де Сан Карлос, Коста Рика. Пети е Oberoi Udaivilas в Удайпур, Раджастан, Индия.

На следващите позиции са Casa Gangotena в Кито, столицата на Еквадор, Lindos Blu, остров Родос в съседна Гърция, St. Regis в Пунта Мита, Мексико, Trump International Hotel & Tower в Торонто.

Отборната титла на Италия се дължи на най-много позиции в Топ 25 чрез хотелите Schwarzenstein в Лутаго до Болцано, Four Seasons Hotel di Firenze, Hotel Monika в Сесто (Болцано), Hotel Bellevue Syrene в Соренто (до Неапол), Hotel Ai Reali във Венеция, Maree Hotel в Чезенатико (Форли-Чезена), Borgo Pantano в Сиракуза, Belvedere в Ричоне, Hotel Buca в Позитано и Petronilla в Бергамо. Както виждате, тук не фигурира нито един класически хотел като Принчипе ди Савоя, Булгари или Карлтън Бальони в Милано, хотелите от виа Венето в Рим или класиките на Венеция.

 

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !