Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Русия изправи Ванга срещу Украйна

отпечатай новината

19.03.2014 15:00 | Видян 3883 пъти

Русия изправи Ванга срещу Украйна

Русия умело използва авторитета на Ванга и нейните предсказания в пропагандната война срещу Украйна, която се води в момента между двете страни, научи „Всеки ден" от свои източници в Москва. Взаимните обвинения между бившите съветски републики и доскорошни съюзници достигнаха своя пик покрай референдума в украинската автономна република Крим. На него гражданите с почти абсолютно мнозинство гласуваха за присъединяване към Русия, пише vsekiden.com.

Отношенията между Москва и Киев започнаха да се нажежават покрай протестите в Украйна срещу проруския президент Виктор Янукович, който в крайна сметка бе свален от власт. И двете страни започнаха да дрънкат оръжия. В тази обстановка десетките руски телевизионни канали, които са контролирани от Кремъл, започнаха да излъчват филми и предавания, посветени на Ванга. Мотото на всички продукции е едно и също - българската пророчица предсказва величие за Русия, че тя ще възвърне славата си на империя, която е призвана да дари света с хилядолетен мир.

Ванга е особено популярна в огромната многонационална държава и почти няма неин гражданин, който да не е чувал за петричката врачка. Тя се радва и на голяма почит в страната. Уви, първият сериал за Ванга бе направен от руски кинаджии, а не от български. Преди 10 дни Първи канал на руската телевизия започна да повтаря нашумелия филм „Вангелия", чиято премиера бе през септември в Москва.

От тази вечер БНТ стартира излъчването на спорния сериал. В същото време останалите руски телевизии показаха документални филми за пророчицата, акцентирайки върху нейни предсказания за могъщество на Русия.

Вестниците и списанията в страната пък отново припомниха думи на Ванга, че изпитва топли чувства и уважение към славянската страна. В материалите се твърди, че сляпата пророчица споделяла, че искала да посети Москва, да отиде в Кремъл и да се разходи на Червения площад. И в сериала, и в предаванията за Ванга широк отзвук намират и думите й, че човек на име Владимир, който несправедливо е упрекван от мнозина за своите действия, ще изправи Русия на крака.

Повтарянето на тази фраза в този напрегнат за Москва момент никак не е случайно, коментираха пред „Всеки ден" историци. Според тях идеята е чрез авторитета на Ванга да се помпа националното самочувствие на руснаците, и то точно в този критичен за Русия момент, когато ЕС и САЩ се изправиха срещу нея заради Украйна. В Москва мнозина коментатори са на мнение, че сериалът „Вангелия" е създаден по поръчка на Кремъл, чиято цел е да възхвали Русия и нейния лидер. А едновременното излъчване по няколко руски телевизии на филми за пророчествата на петричката врачка по отношение на Русия няма как да е случайно съвпадение.

Руските медии обръщат особено внимание на следните предсказания на Ванга: идването на власт на Михаил Горбачов, разпадането на СССР, победата на Борис Елцин на президентските избори през 1996 г., влошеното му здравословно състояние, потъването на „Курск". Според руснаците в края на 70-те години петричката врачка е предсказала, че Съветският съюз ще бъде разрушен, но пък за сметка на това ще се възроди стара Русия, на която е писано да премине през много изпитания, за да си върне могъществото. Руските журналисти тълкуват по свой начин нейните думи, добавяйки, че уж Ванга казала и че Америка ще признае превъзходството на Москва.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !