Уилям наруши мълчанието си за рака на...

Принц Уилям обеща да се "грижи" за принцесата на Уелс,...

Македонци пристигат в Съни бийч с...

Група македонци ще пристигне в хотела в „Съни бийч“ тази...

Георги Любенов и Аделина Радева – посланици на българските традиции

отпечатай новината

01.04.2014 09:00 | Видян 4525 пъти

Георги Любенов и Аделина Радева – посланици на българските традиции

Лъчезарните водещи на „По света и у нас" по БНТ - Георги Любенов и Аделина Радева, се присъединиха към инициативата „Преоткрий традициите“, част от мащабния проект „Мистерията Еньовден“. Лицата на Българската национална телевизия облякоха автентични носии и се разходиха в центъра на столицата, показвайки на гражданите, че трябва да помним традициите и културата си.

„Изключително сме щастливи, че сме част от посланиците на българския дух и ще се радваме да виждаме все повече млади хора, които се гордеят с нашите корени“, разказаха двамата усмихнати водещи.

„Преоткрий традициите“ е част от спектакъла „Мистерията Еньовден“, който ще бъде изигран за последен път в София, в три поредни дни на 8, 9 и 10 април в зала 1 на НДК. Финалът на инициативата е именно последният ден на представлението, където всички лица на кампанията ще наблюдават спектакъла на живо и ще се докоснат до неговата магия. През този един месец (от 10 март до 10 април), всеки български гражданин може да се включи и да покаже своята подкрепа, като сложи в ежедневието си малък автентичен аксесоар или народна носия. Всяка седмица ще имате възможност да разберете кои са известните посланици на българския дух.

Всеки, който би желал да се включи в кампанията „Преоткрий традициите“ може да го направи, като качи снимка или видео във фейсбук страницата на „Мистерията Еньовден“. На 4 април ще бъдат обявени имената на 3-ма участници, включили се в кампанията, които чрез жребий, ще спечелят двойни покани за спектакъла на 10 април.

Спектакълът „Мистерията Еньовден” ще се състои в три поредни дни на 8, 9 и 10 април 2014 година в зала 1 на Националния дворец на културата. Началото на спектакъла е в 20:00 часа. Цени на билетите между 20 и 50 лева. Програмата продължава с изпълнение в Пловдив, Античен театър, на 30 май с началото 21:00 часа.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !