Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Европейският шампион Ивайло Филев: Бях пиколо и охрана

отпечатай новината

08.04.2014 15:30 | Видян 1622 пъти

Европейският шампион Ивайло Филев: Бях пиколо и охрана

Новият европейски първенец по вдигане на тежести Ивайло Филев едва не се отказал от спорта, научи "България днес". Талантът от Исперих спечели златния медал на шампионата в Тел Авив при 62-килограмовите. 26-годишният талант събра двубой от 299 кг. В същата надпревара варненецът Стоян Янев завоюва бронзов медал.

Филев беше един от националите, които бяха хванати с допинг преди олимпийските игри в Пекин. Той получи 4-годишно наказание.

"Не го желая на никой спортист - коментира европейският шампион. - Беше удар под кръста. Никой от отбора не знаеше и не подозираше. Не беше леко. В началото не мислех за завръщане. Дори ми минаваха мисли да се откажа. Работех най-различни неща. Бях охранител, щях да стана войник, но се отказах. Работех в София като куриер. В Банско бях пиколо. Изтекоха тези четири години. Тренировките не са леки, но ми е по-лесно да вдигам, отколкото да се боря с живота."

Талантът от Исперих се завърна на подиума през миналата година. "Доволен съм, че успях да постигна подобен връх - добави Филев. - На самото състезание очаквах, че ще стана първи. Знаех, че конкурентите не са толкова подготвени. На световното първенство ще бъде много по-трудно."


Източник: "България днес"

Снимка: Антоанета Йотова

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !