Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Кюлев облепил тавана си с камъни „Сваровски“

отпечатай новината

14.04.2014 14:30 | Видян 2105 пъти

Кюлев облепил тавана си с камъни „Сваровски“

Един от емблематичните бизнесмени на прехода Емил Кюлев е демонстрирал несметното си богатство по стряскащо кичозен начин. Единствено „Всеки ден" научи, че приживе банкерът е облепил тавана на вилата си в Бояна с камъни „Сваровски". За милионерската прищявка, коствала близо $100 000 на покойния вече бизнесмен, разкриха строители, правили ремонт на вилата на Кюлев в елитния столичен квартал.

„Беше година преди да го убият (на 26 октомври 2005 г. собственикът на „ДЗИ Банк" бе покосен от седем куршума, докато джипът му дремел в задръстване на бул. „България", б.ред.). Наеха ни да направим цялостен ремонт на къщата. То не беше порцелан от Италия, най-скъпи подови настилки, бронз и ковано желязо. Върхът на изхвърлянето беше заповедта да вградим камъни „Сваровски" в тавана на дневната, която е с размерите на хандбално игрище. За целта ни дадоха около 1000 кристала, които вкарахме в мазилката и стана нещо като „диамантено небе", върна лентата авторът на скъпарския ремонт.

Всяко лъскаво парченце обаче се е водило на отчет срещу кражба. Накрая подчинен на Кюлев загубил няколко часа от живота си да преброи дали всички скъпоценности са инкрустирани по тавана.

„Не че някой от нас би се осмелил да открадне камъче. Когато е в България, вдовицата му Весела сигурно още се радва на блясъка им", предположи строителят. „Всеки ден" научи още, че от 2000 г. семейството на Емил Кюлев живее на пряка на ул. „Панорамен път" във вилно селище „Бояна Вилидж", където простосмъртен не може да пристъпи. Пред това банкерът е обитавал баровски апартамент срещу ЦУМ.

Близо 9 години след показния разстрел на един от най-богатите българи убийството му остава ненаказано. Няма заловени, няма присъди, няма имена на килъри и поръчители. Твърди се, че зад атентата стои участието на Кюлев в проекта „Супер Боровец", в който се включва година преди смъртта си.

След покушението му банката и застрахователното дружество ДЗИ бяха продадени за общо 343 милиона евро на две различни компании. „Перлата" на Северното Черноморие - комплексът „Ривиера", остана собственост на вдовицата му Весела и тримата му синове Никола, Емил и Александър. Жена му пък се омъжи повторно за футболиста Антон Станков и се говори, че живее в Австрия. По-късно олигархът Иво Прокопиев станал неин съдружник.

Източник и снимка: vsekiden.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !