Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Посланикът на Израел говори за...

Горещ коментар за ескалацията на напрежението между Иран...

Иван от "Сблъсък" на съд

отпечатай новината

22.09.2008 16:53 | Видян 4954 пъти | Гласували 1

Иван от

Районната прокуратура в Стара Загора е внесла в съда обвинителния акт срещу водещия на "Сблъсък" по bTV Иван Христов вчера.

Така месец и половина след като Христов се блъсна в боклукчийски камион в центъра на Стара Загора, той ще отговаря пред съда за шофиране с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 промила. Според експертизата по делото младежът е седнал зад волана с 2.35 промила.

Ако Иван признае вината си, поиска съкратен процес и получи осъдителна присъда, наказанието ще е под законовия минимум. В неговия случай това означава пробация.

До приключване на съдебното следствие пред първата инстанция Христов може да поиска и споразумение с прокуратурата. При тази процедура наказанието му може да е под минимума.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда. За да има сделка обаче, Христов трябва да възстанови всички щети от катастрофата. Каквато и процедура да избере Иван обаче, ако бъде признат за виновен, той ще остане без шофьорска книжка за някакъв период.

Пред медиите Иван вече обяви, че осъзнава вината си и е готов да си понесе наказанието. Експертите на прокуратурата още изчисляват какви поражения е нанесъл ударът на боклукчийския камион. Продължителната липса на заключение дали вредите са значителни забави повече от месец повдигането на обвинение и за алкохола. Ако щетите са значителни, Христов ще получи още едно обвинение, за което НК също предвижда до година затвор.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !