Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Българското първенство е най-корумпирано

отпечатай новината

05.06.2014 13:45 | Видян 1199 пъти

Българското първенство е най-корумпирано

Темата с уговорени мачове и "черно тото" в България отново е актуална тема от няколко дни. Преди няколко дни федерацията на операторите на спортни залагания и казина "ФедерБет" разпространи традиционния си годишен доклад. В него попаднаха общо 13 мача с участието на български отбори, седем от тях от "А" група, останалите шест са контроли. По темата бе организирана специална пресконференция в Европейския парламент в Брюксел, на която говори добре познатият и у нас Франческо Баранка - генерален секретар на ФедерБет.

"Пазарът на залаганията е като фондовата борса, има цена за всяка възможност. Когато цената се променя по ненормален начин, значи има голяма вероятност от уреждане на мачове. Смятам, че всеки знае, че в България уреждането на мачове е голям проблем. Българското първенство е едно от най-корумпираните, даже най-корумпираното. Това е вирус и ако не бъде спрян, вирусът ще изяде футбола", заяви Франческо Баранка.

"Не сме получавали данни от властите или футболистите. Знаете, че говоренето по този въпрос може да е опасно. Проблемът е много голям не само в Българпия, а и в Европа. Хората просто не знаят колко голям е проблемът. След като е толкова лесно да се разбере кой мач е уговорен следва да е толкова лесно да се предотврати", допълни Баранка.

"Това е неприятна статистика за българския футбол. Това, което ние правим, е известно на широката публика. По наша инициатива беше променен наказателният кодекс и това деяние беше инкриминирано. Хората, които се занимават с уреждане на мачове, ги грози до 8 години затвор. Разбира се, че има индикации, тези сигнали се внасят, където трябва. В този доклад трябва да уточним, че става въпрос за мачове, на които има по-високи залози. Не мога да назова нищо конкретно, защото се работи. Ангажирали сме бивши служители на МВР, хора с опит", заяви в ефира на БНТ вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !