На път за Шенген в Темата на NOVA

Чували ли сте за село Шенген? Място с 1500 жители – в...

Вкусът на България стартира...

Тази събота от 11:00 ч. „Вкусът на България“ по bTV ще...

Посланикът на Бразилия откри “Арина Мондиал Камп”

отпечатай новината

16.06.2014 09:15 | Видян 1292 пъти

Посланикът на Бразилия откри “Арина Мондиал Камп”

Временно управляващият посолството на Бразилия у нас г-н Рикардо Гиера де Аружо бе специален гост на откриването на  голямата тента на “Ариана Мондил Камп”. Г-н Рикардо Гиера де Аружо сподели, че за него не е толкова важно Бразилия да играе на финал и да вземе реванш срещу Уругвай, за него е по-важно, че като бразилец може да се гордее, че страната му се е справила с организирането на Мондиала.

Събитието, което се състоя в голямата шатра пред зала 6 на НДК, беше уважено от селекционера на звездния национален отбор от САЩ 94 Димитър Пенев и големия Красимир Балъков. Новият треньор на Литекс изрази желанието си да види като световен шампион или Германия, където дълго време е играл, или Португалия, в която е бил първият му трансфер в чужбина, две страни към които той винаги ще има специален сантимент.

Сред присъстващите бяха още първият секретар на посолство Венецуела г-жа Марица Барето и заместник министъра на културата и председател на борда на директорите на НДК Велислава Кръстева. Сред феновете на футбола беше и певицата Виктория Терзийска от група “Мастило”. Откриването на мини Мондиала започна с програма с капоейра и батукада (самба и перкусионни инструменти) на група Cordão de Ouro България и с песните на Вяра Атова.

Голямата тента на „Ариана Мондиал Камп“ с 8 по-малки шатри, разпъната на площ 1900 кв.м и с 350 души седящи места. През футболния месец до 13 юли тя ще предложи не само огромни екрани, на които феновете да гледат срещите, не само бира и скара, а и международния турнир по джаги Roberto Sport Challenge, както и градски турнир по джаги. За заклетите и не толкова заклетите геймъри ще има 2 плейстейшъна, на които те ще могат да премерят сили за всекидневната награда – ваучер от 100 лв, предоставен от eMAG.bg. Както и да се съревновават за голямата награда – един брой на  PlayStation 4. Освен това и Visa  ще имат доста активности през целия месец.

Обаче развлеченията не свършват с това. От Хюндай-България са подготвили за гостите и феновете тест-драйвове, а в по-малките 8 шатри спонсорите ще предоставят свои игри и награди. И накрая, но не на последно място, за онези, които обичат футбола не само като игра, но и като футболни факти, ще има викторина с отговори във Фейсбук, като на живо преди мача от 19 ч. ще бъдат определени спечелилите.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !