Всичко, което можеш да си представиш...

Всичко, което можеш да си представиш е истинско....

Руска рулетка с шотове и как се...

Новите епизоди на кулинарното предаване „Черешката на...

Подпалвачът на Генка заснет

отпечатай новината

19.06.2014 10:30 | Видян 1225 пъти

Подпалвачът на Генка заснет

Пироманът, който запали втората кола на тв водещата Генка Шикерова, може да бъде разпознат благодарение на видеозаписи, научи "България Днес". Разследващите разполагат с кадри от камерите в района на инцидента в столичния кв. "Гео Милев", на които се виждали лица на хора, преминаващи около автомобила "Шкода Октавия".

Снимковият материал е даден за изследване на криминалистите от Националния институт по криминалистика и криминология (НИКК) при МВР. Специалистите вече са получили задача да направят лицево-идентификационна експертиза, която да установи всички, които са запечатани от охранителните камери около жилището на журналистката. Физиономиите ще бъдат съпоставени с материала в базата данни, за да бъдат установени самоличностите на минувачите.

После ченгетата ще проверяват всеки от тях за криминални прояви и за алиби по време на палежа. Това означава, че идентифицираните лица ще бъдат викани на разпит, за да кажат какво са правили вечерта на 1 срещу 2 април. Засега разследващите разполагат с изготвени химическа и пожаро-техническа експертиза. Те трябваше да уточнят с каква течност е полята колата на водещата и как е станало самото запалване. Според пожарникарите возилото е било обляно с бензин.

Снимка: bgdnes.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !