Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Серина Уилямс пак е номер 1 на US Open

отпечатай новината

08.09.2014 10:41 | Видян 952 пъти

Серина Уилямс пак е номер 1 на US Open

Лидерката в световната ранглиста Серинa Уилямс спечели напълно логично US Open, след като надви на финала Каролин Вожнячки след 6:3, 6:3. Това е общо шести триумф на Уилямс в този турнир, както и 9-а победа в общо 10-те й мача срещу датската си противничка. Освен това американката успя да защити трофея, който спечели миналата година.

Световната №1 се поздрави и с рекорден чек, след като завоюва 4 млн. долара - 3 от наградния фонд и 1 за крайната ѝ победа в US Open сериите.

Титлата е 18-а в турнири от "Големия шлем" за американката, като по този начин тя се изравни с легендарната Крис Евърт в това отношение. Датчанката игра втория си финал на US Open след 2009 г., когато отстъпи на Ким Клайстерс. Серина вече е с 18 победи в 22 финала, които е играла в кариерата си.

Американката започна първия сет отлично и поведе с пробив и 2:0 гейма аванс, след което нейната протиничка върна пробива, но Уилямс стигна до още един такъв за 3:1 гейма. Двете си размениха по още един пробив, но в крайна сметка сетът отиде в сметката на американката.

Вторият сет започна отлично за ветеранката, която поведе с пробив и 2:0 гейма, а при 5:3 реализира нов пробив, за да достигне до крайния успех.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !