Джорд Клуни не искал да се жени

Носителят на две награди Оскар“ Джордж Клуни...

Продължава разбивато на стълбите пред...

Втори ден продължава къртенето на каменните плочи на...

Избираме 100-те любими български филма

отпечатай новината

06.10.2014 12:55 | Видян 1460 пъти

Избираме 100-те любими български филма

Дойде време да изберем любимия филм на българина. За целта БНТ направи анкета на сайта си в чест на 100-годишнината от създаването на българското кино. За приза се борят заглавия от близкото и далечно минало, както и нови продукции от годините на прехода.

Всеки може да избере до пет филма и да гласува за тях до 15 октомври. БНТ дава възможност и за нови предложения, които зрителите могат да изпратят на адрес: kino@bnt.bg. Класацията е динамична и гласуването дори в периода на излъчване може да придвижи някое от заглавията по-напред.

Представянето на избраните от зрителите 100 заглавия започва днес с безспорни 10 хита, които всеки българин познава. Филмите ще се излъчват всеки ден от понеделник до четвъртък от 23.00 часа по БНТ 1.

Сред предложенията за любими родни филми са вечни класики като "Козият рог", "Оркестър без име", "681 - Величието на хана", "Крадецът на праскови", "Инспекторът и нощта", "Авантаж", "Всичко е любов", "Обич", "Вчера", комедиите "Вилна зона", "Специалист по всичко", "Дами канят", "Йо-хо-хо" и "Куче в чекмедже". В селекцията попада и първият български филм, създаден след 1944 г. - "Калин орелът".

Новите ленти включват заглавия от годините на прехода като "Дзифт", "Източни пиеси", "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" и режисьорският дебют на Милко Лазаров от 2013 г. - "Отчуждение".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !