Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Кали възражда футболния химн „4-4-2”

отпечатай новината

14.10.2008 12:00 | Видян 8880 пъти | Гласували 1

Кали възражда футболния химн „4-4-2”

Ремиксираният и модернизиран вариант на тоталния поп фолк хит „4-4-2” на Кали вече се завъртя премиерно в ефира на радио „Сигнал плюс”. Създадена в зората на зараждането на поп фолк жанра у нас, през 1998-а, песента се превърна в химн на футболните фенове и разби всички рекорди по продажби със 120 000 продадени копия – рекорд, който все още не е надминат от друг певец в България.

Сега Кали възражда песента, която я направи известна преди години, като я включва в последния си проект – албумът “The Best Of Kali: Ремиксирай ме”,  който съдържа ремикси на 12 от най-големите й хитове и 2 чисто нови песни.
Както останалите ремикси в албума, така и „4-4-2” е записана изцяло наново, като към звученето й са прибавени редица модерни елементи – клубен саунд, перкусии, ар енд би ритми. 

„Това беше най-трудната за ремискиране песен в проекта – разказва Кали, – защото трябваше да запазим основното й звучене и то да изпъква сред всички модерни елементи, които добавихме. Преминахме през няколко варианта, докато достигнем до този, който пуснахме на пазара – направихме ъндърграунд версия, дръм енд бейс, изцяло електронна и накрая се спряхме на варианта с много живи инструменти.”

Основният лайтмотив в звученето на футболния химн е запазен, но освежен от перкусиите, записани от партньора на Кали в „Пей с мен” Любен Бръшлянов. Освен това към текста на песента е добавен нов ред, който отправя закачка към футболните фенове.

„Песента звучи модерно и същевременно носи духа на времето, в което беше създадена. Искам хората да се забавляват много на нея, защото това е идеята на музиката – да ни събира заедно и да ни кара да се веселим”, споделя певицата. 

С модернизирания вариант на „4-4-2” и останалите 11 ремикса в албума, сред които са хитове като „Забрави ме”, „Малино моме” и „Катастрофа”, Кали отново прави заявка за революция в попфолк жанра, представяйки съвсем нов стил, повлиян от клубното начало, и наречен от нея ню фолк. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !