Смях: Директна връзка от автобуса към...

Смях: Директна връзка от автобуса към метрото.

Да се тревожиш е като да изплащаш...

Да се тревожиш е като да изплащаш дълг, който всъщност...

Камелия: Не мога да зачена заради Чернобил!

отпечатай новината

27.01.2015 15:51 | Видян 3524 пъти

Камелия: Не мога да зачена заради Чернобил!

Чернобил стои в основата на репродуктивните проблеми на фолк дивата Камелия. Блондинката неведнъж е споделяла за мечтата си да има деца. Изпълнителката твърди, че няма проблеми да забременее, а да задържи плода след това.

„Всеки път, когато видя двете чертички на теста, се радвам и съм много щастлива, а след това изпадам в дупка и депресия. Не мога повече. Лекарите така и не успяват да разберат каква е точно причината. Подозираха проблеми с щитовидната жлеза, с матката ми, но пак не е 100% ясно“, изплака Камелия.

Според нея истинската причина е в Чернобил. Централата в украинския град избухва на 26 април 1986 г. и се приема за най-тежката в историята на ядрената енергетика. Близо две седмици обаче режимът на Тодор Живков крие за тежкия инцидент, а облакът от радиоактивни отпадъци вече е достигнал България.

Хората се радват на топлото време, първомайските почивни дни, пролетния дъжд, разхождат децата си навън и хапват марули от отровената вече почва, без да подозират защо са така мутирали зеленчуците. Един от големите пикове на радиоактивно замърсяване в България е на 1 май 1986 г., по време на манифестацията из цялата страна, на която се излива т.нар. радиоактивен дъжд. На такава присъства и тогавашната 15-годишна комсомолка Камелия. Тогава тя била любимка на учителите от родния Чипровци заради ангелския й глас, пише Всеки ден. „Явно тогава е станала белята“, спомня си Камелия. Спонтанните аборти и преждевременните раждания при жените са само част от последиците на чернобилската трагедия, обясняват запознати.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !