Ако искаш да си силен, научи се да се...

Ако искаш да си силен, научи се да се биеш сам

Учените откриха „трето състояние“...

В научнофантастични филми като „Франкенщайн“ и...

Британците против моногамията?

отпечатай новината

27.10.2008 10:40 | Видян 1401 пъти

Британците против моногамията?

20 на сто от британците са на мнение, че моногамията е нежелателна, а една трета от жителите на Острова я смятат за нещо неестествено, сочат резултатите от анкета, цитирани от Франс прес и в. "Обзървър".

Оказва се, че 64 на сто от 16-24-годишните смятат моногамията за нещо естествено, докато това се отнася за 73 на сто от британците над 65 години. Изследването е извършено през септември т.г. от института ICM и е обхванало 1044 души на възраст 16 и повече години.

18 на сто признават, че са изневерили на сегашния си партньор, като 56 на сто от тях доверяват, че са го направили с близък на двойката приятел. 17 на сто от интервюираните са имали сексуални връзки на работното си място, 13 на сто от които с колеги.

Макар да са разрешени в страната от 2005 г. насам, хомосексуалните бракове не се радват на единодушно признание - 45 на сто от анкетираните смятат, че на хомосексуалните двойки не трябва да бъде разрешено да сключват брак, а 56 на сто - че не трябва да им се разрешава да осиновяват деца.

6 процента от британците се определят като хомосексуалисти или бисексуални, а 13 на сто признават, че са имали "форма на сексуален контакт" с представител на същия пол. 24 на сто са на мнение, че хомосексуалността трябва да е незаконна.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !