Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Братът на Ненчо Балабанов - милионер

отпечатай новината

06.08.2015 09:02 | Видян 4175 пъти | Гласували 1

 Братът на Ненчо Балабанов - милионер

Братът на актьора Ненчо Балабанов - Георги, е милионер, научи ексклузивно „Всеки ден". Оказва се, че фамилията на талантливия артист, а отскоро и рапър, е доста богата, тъкмо покрай фирмите на по-големия от двамата братя.

Георги върти бизнес с италианския магнат на виното и пилешкото у нас Едуардо Миролио. За разлика от артистичния си брат, той е бил собственик на 5 компании с огромни активи за няколко милиона лева.
Една от тях се занимава и досега със селско стопанство, като капиталът само от нея е 2 милиона лева, сочи справка в търговските регистри. Оказва се обаче, че Балабанов е прехвърлил всичките си активи от всички фирми на роднина - Светла Балабанова, която върти и бизнеса с крупния предприемач Миролио.

По наша информация до прехвърлянето на дяловете се е стигнало заради решението на богаташа да се влее в политиката. Той е съветник на евродепутата Николай Бареков, а е и един от основателите на разцепилата се негова партия „България без цензура".

Родителите на Балабанови също са се насочили към политиката и са общинари в Сливен. От няколко седмици в града се говори, че Ненчо, който бил особено отдаден на актьорската си дейност, не се е прибирал при родното си семейство от много време, за разлика от Георги. Затова и името на по-големия брат се спряга за евентуален претендент за кметските избори тази есен като конкурент на досегашния градоначалник Кольо Милев.

Балабанов щял да бъде кандидат на „България без цензура", като и досега е член на изпълнителния съвет на партията. „Всеки ден" се опита да се свърже с лидера Бареков, но той бе с изключен телефон през целия ден. Оказа се, че 37-годишният бизнесмен Балабанов се занимава и с енергийни проекти, като биографията му включва не само работа по аграрните програми, а и в Националната електрическа компания. След като я напуска, той се свързва с Миролио и неговите съдружници по линия на винарството.

По наша информация фирма на Балабанов изнася тонове от алкохолния еликсир в чужбина всяка година и голяма част от печалбите му се дължат именно на този занаят. В Сливен и Котел, откъдето е родът Балабанови, пък твърдят, че стартът на кариерата на Ненчо идва от заможното му семейство. Допреди да изгрее звездата му на актьор преди няколко години, го е издържал брат му Георги.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !