Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Ники Пенчев пожела Барби и получи миска

отпечатай новината

20.10.2015 12:54 | Видян 5143 пъти

Ники Пенчев пожела Барби и получи миска

„Голям мъж”, така треньорът Пламен Константинов определи най-младия ни волейболен национал Николай Пенчев . Причината беше, че той игра в отбора и в деня на смъртта, и в деня на погребението на своя втори баща и човека, който го е отгледал от дете. Него и тримата му братя, двама от които също са волейболисти.

23-годишният пловдивчанин има най-трудната година в живота си. Син на волейболист, 197-сантиметровият гигант се запалва по неговия спорт от малък и попада в пловдивски отбор, превърнал се в инкубатор на таланти. Точно с тази дума го определят, когато едва 18-годишен Ники попада в националния отбор на България през 2010 г.

Наричат го „новия Матей Казийски”


За да влезе в А-отбора на страната, заслуга има не само талантът му. Острият поглед на Николай Желязков, който това лято изведе България до сребърните медали на Европейските игри в Баку със супермлад състав, преди петилетка катапултира тийнейджъра направо при батковците.

И малкият носи кадем на националния ни тим, когато дебютира през есента на 2010 г. с фланелката на лъвовете. Още първият мач срещу Китай с участието на Ники е спечелен, както тези дни разбихме на два пъти Германия – с класическото и категорично 3:0.

Неговото присъствие не е оставено без внимание и през 2011 г. Ники става съотборник на колосите и негови съиграчи в нацтима Владо Николов и Андрей Желязков в италианския клуб Пиаченца. Изчакал е само да завърши училище, където е

фен на историята и географията

И веднага бърза да се включи в най-силното първенство на планетата. Ники е част от феноменалния ни отбор, който изненада мнозина като достигна до полуфинала на олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !