Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

$¼ милиард е богатството на Ален Делон

отпечатай новината

19.11.2015 17:23 | Видян 8732 пъти

$¼ милиард е богатството на Ален Делон

245 милиона или почти четвърт милиард долара, което прави над 400 000 000 лева – на толкова авторитетното американско списание за шоублизнес „Пийпъл” оцени неотдавна богатството на суперзвездата на френското и европейското кино Ален Делон. Само за последната година – от октомври 2014 до октомври 2015 г., той е врътнал нещо като 82 милиона долара. Това го прави световен лидер с 50 милиона аванс пред следващия го.

Откъде падат всичките тези пари? Все пак Делон не снима от години. Последният му филм, с руско финансиране между другото, наречен „Честита Нова година, мами”, е отпреди 3 години. Авторски права, авторски права от старите му кримки – и тези пари трудно биха стигнали милион – два, но 82 „милки”?!
Публично известни факти са, че актьорът е намесен в парфюмерията. Някои мислят, че популярните и у нас, особено през 80-те години на развития социализъм и в началото на 90-те аромати, наречени на самия него „Ален Делон” са всичко, което прави в бранша. Да, ама не! Той има цяла производствена фирма с женското име CoverGirl или „Момиче от корицата”.

Вергата му за бързо хранене се казва „Дебел Делон Бургер”

с всички преки и преносни значения, които това нарочно избрано название може да има. Ален притежава и футболен клуб. Името му е Sceaux Angels. Не стига и това, ами актьорът държи и марка и фабрика за водка Pure Wonderdelon - France, а също и модна къща Alain Delon Seduction. Другите му колекции са от слънчеви очила – това е лицензи, който дава под наем на производители, даже и цигари, за които също е предоставил името си. Тези продукти не са хит в Европа, но в Азия, особено на най-богатите й пазари като Япония и Хонконг се радват на радушен прием. Там му правят голяма безплатна реклама феновете му и негови колеги от киното Чоу Юнфат и Джон Ву.
По-малко известен, поне в България, е фактът, че години наред Делон е промоутър на боксови срещи на най-високо професионално ниво. Запален по този боен спорт след първия си успех в киното с ролята на Роко в „Роко и неговите братя”, той кове шампиони на ринга. Легенда е

Карлос Монсон, когото Ален прави суперзвезда, че дори го пробва в киното

Световният шампион в супер атрактивната средна категория, родом от Аржентина, му отвръща с приятелство и му носи купища пари. Все пак е гледал самия Ален да се боксира, поне на екрана.
В най-трудните години, когато Делон все опитва и все не може да пробие за кариера в Холивуд, обаче той прави грешка. Не само на екрана играе чаровен крадец и мафиот. Ами съвсем реално се обвързва с организираната престъпност. Ето как!
На 1 октомври 1968 г. в Еланкур, Ивелин, западно предградие на Париж, е открито мъртвото тяло на Стефан Маркович. Едва ли убийството на един емигрант би предизвикало голям шум, ако не беше едно обстоятелство. Стефан е работил като бодигард на Ален Делон.

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !