Българското село - вече в неделя от...

От 31 март „Българското село“ ще се излъчва всяка неделя...

ЗаПлетени истории: Завръщането на...

Плетените дрехи са хит в световните трендове, хем за...

Лили и Кеца ужилени със 150 бона

отпечатай новината

22.12.2015 09:35 | Видян 1773 пъти

Лили и Кеца ужилени със 150 бона

Колосален скандал се вихри в шоу средите след грандиозния провал на новогодишното парти в НДК. Там в нощта на 31 декември срещу 1 януари трябваше да се проведе зрелищно парти с участието на Лили Иванова, Васил Найденов и Азис.

В последния момент обаче организаторите обявиха, че към събитието имало „нулев интерес", и го отмениха. Това е станало в петък около обяд. Оттогава хората, заели се с мащабната инициатива, са на практика неоткриваеми, съобщиха приближени до Лили Иванова. Те вече са се обърнали към адвокат, за да съдят фирмата. Според информация на „Всеки ден" зад нея стои актьорът Стефан Рядков, а не, както се смяташе, Димитър Рачков. Васил Найденов също се кани да търси правата си в съда, ако се наложи.

Заради провала на концерта й в НДК в новогодишната нощ Лили Иванова не само че остава без ангажимент в момента, в който хонорарът й удря тавана, но и гори с огромна сума пари. От месеци тя е ангажирала за партито в НДК специален бенд, на който е обещала двойни хонорари, каквито по принцип се дават на Нова година. Сега, макар че концерт няма да има, тя държи да плати на музикантите, както са се уговорили, за да бъде коректна с тях. Към нея обаче не е проявена коректност.

„Самата Лили не е поемела други ангажименти освен този в НДК. Буквално допреди дни тя знаеше, че е заета там, и отказваше други участия. Тя не е от хората, които пеят на много места в един и същи ден само за да имат концерти. Прави един, но качествен, пази си гласа, за да е на ниво. Сега остава без работа точно в нощта, когато се плаща най-много", обясниха пред „Всеки ден" хора от екипа на примата. Говори се, че Лили се е споразумяла за сумата от 100 000 лева. Хонорарът на Васил Найденов е бил фиксиран на 50 000 лева, а на Азис - 30 бона.

От фирмата „Пърпъл Пойнт", която организира партито в НДК, дори не им се обадили, за да им кажат, че се отменя. Новината разбрали от сайта, в който се продават кувертите. „От дни ги търсим за обяснение, но не можем да ги открием. Не си вдигат телефоните, не ни връщат обаждания, не знаем къде са и какво става с тях", коментираха още от щаба на Лили. По договор тя има право на неустойка за провалено участие. Как обаче ще й бъде изплатена, след като не може да открие никой отговорен за провала, не е ясно.
 
Васил Найденов също остава порязан от провала на партито в НДК, но той има и втори вариант за работа на Нова година. „Васил Найденов без работа няма да остане. Имам си и договор за НДК, дължат ми пари и ако се наложи, ще ги търся в съда", закани се той. И коментира обявената липса на интерес към проявата. „Абсурдно е да се мисли, че няма интерес към нас като изпълнители. Но като гледам какви цени са сложили на кувертите... безумно скъпи са. Това е непосилно за едно българско семейство - да плати 1200 лева за една вечер! По друг начин не мога да си го обясня. Пея в клубове, където хората са един върху друг, толкова голям интерес има към мен", разказа певецът.

Азис също е бесен на организаторите. Като най-хитър от всички обаче той е получил част от сумата авансово. Васко е прибрал 8000 лева като капаро, преди да се съгласи името му да бъде изписано на афиша. По тази причина не се притеснявал, тъй като вече е отчасти компенсиран. Освен това веднага си намерил друг ангажимент.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !