Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Ненчо Балабанов посвещава рождения си ден на болни деца

отпечатай новината

12.04.2016 15:14 | Видян 1308 пъти

Ненчо Балабанов посвещава рождения си ден на болни деца

Ненчо Балабанов посвещава рождения си ден на децата болни от муковисцидоза. Заболяването е известно като болестта на 65 рози и засяга главно деца просто защото болните рядко успяват да доживеят достатъчно дълго, за да станат възрастни.

По време на празника си на 17 април актьорът ще се включи в кампания за създаване на медицински центрове по муковисцидоза у нас. Балабанов реши, вместо да му бъдат правени подаръци, средствата, определени за това, да бъдат дарени на място по време на промоцията в подкрепа на каузата.

Заедно със свои колеги на 17 април в 19,30 часа Ненчо ще се включи в представянето на авторската песен "Протегни ръка", посветена на битката с болестта. Песента е проект на Светлин Къслев (музика), Весела Бонева, с която Ненчо играе в спектакъла "Рибарят и неговата душа" и трио „Хипнотик".

На събитието ще бъде представен и късометражен филм за живота с муковисцидоза и бъдещето на децата и младите хора, носещи 65 рози в себе си. В него участват болни деца и младежи, техните родители, д-р Гергана Петкова - педиатър, специалист по муковисцидоза, и председателят на асоциацията - г-н Антон Алексиев.

Филмът е със специалното участие и безвъзмездна подкрепа на едни от най-обичаните български спортисти, артисти, певци, радио и телевизионни водещи: Тереза Маринова, Евгени Иванов, Белослава, Веси Бонева, Любо Киров, Гери Турийска, Дичо, Краси Радков, Орлин Павлов, Ненчо Балабанов, Драго Симеонов, Златка Димитрова.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !