Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Провал за първия филм на Пачино и Хопкинс

отпечатай новината

10.06.2016 13:51 | Видян 2058 пъти

Провал за първия филм на Пачино и Хопкинс

Първият общ филм на Ал Пачино и Антъни Хопкинс спечели едва около 100 паунда в уикенда след премиерата си във Великобритания. Средно около трима души са наблюдавали всяка от прожекциите на „По-лошо от лъжа” (Misconduct), съобщава БГНЕС.

Пачино и Хопкинс, които са носители на „Оскар” и имат общо 12 номинации за статуетката, изпълняват поддържащи роли в правния трилър. В актьорският състав са още Джош Дюамел и Джулия Стайлс. Филмът разказва как адвокат (Дюамел) се озовава приклещен между интересите на корумпиран шеф на фармацевтична компания (Хопкинс) и старшия сътрудник в кантората му (Пачино).

Въпреки звездния състав, критиката беше безмилостна към „По-лошо от лъжа”. Таблоидът „Холивуд рипортър” стигна до там да напише, че играта на ветераните показва „колко отдавна бяха 70-те и 80-те”. „Оскар”-ите на Пачино и Хопкинс реално са за роли от началото на 90-те години, а и двамата имат успешни превъплъщения в по-нови времена. Адвокатският трилър изглежда не е едно от тях. „Ню Йорк Таймс” описа филма като „некомпетентен”. Британският „Телеграф” публикува рецензия, според която това вероятно е „най-лошият филм, в който Хопкинс или Пачино са играли”.

Според критика на „Обзървър”, лентата може да се показва по филмовите училища като пример „как да не правим филм”. Поради тези оценки „По-лошо от лъжа” е бил излъчен в едва 5 кина във Великобритания след премиерата си в петък. Средната му печалба във всеки един от салоните е 19,40 паунда.

Бюджетът на лентата е 11 милиона долара. На други места по света тя се е представила по-добре, но печалбите остават далеч под разходите. В ОАЕ приходите от филма са 181 хиляди долара, а в Южна Корея – 970 хиляди. Филмът е тъжен режисьорски дебют на Шинтаро Шимосава, който бе сценарист на сериалите „Тайните на Смолвил“ и „Изкуственият интелект“, а също бе продуцент на втората част на „Проклятието“.

Подобен на "По-лошо от лъжа" крах преди няколко години претърпя и общият филм на Пачино и Робърт Де Ниро - "Праведно убийство". Наскоро стана ясно, че сър Антъни Хопкинс ще участва в поредната част на блокбъстър поредицата „Трансформърс”.

 

mila.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !