Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Виктор Калев въртял бизнес с безалкохолни

отпечатай новината

30.06.2016 17:31 | Видян 2008 пъти

 Виктор Калев въртял бизнес с безалкохолни

Виктор Калев е сред най-скъпоплатените актьори у нас. Комикът обаче е първо поколение артист в рода си, произлиза от обикновено семейство и малък град, пише "Галерия". Самият Виктор разкрива, че докато бил студент, животът ,у никак не бил розов. Родителите му нямали достатъчно възможности да издържат него и брат му и затова младежите решили със собствени усилия да завъртят малък семеен бизнес. В гаража на къщата им в Златоград имали машина за производство на безалкохолни напитки. Виктор и днес си спомнял колко горещи лета е прекарал в миене, пълнене и разнасяне на каси с бутилки, докато колегите му от университета ходели по морета и лагери.
Той обаче не съжалявал за пропуснатите мигове, защото мечтаел за сцената от дете. Още 4-годишен имитирал гласовете на Лили Иванова, Богдана Карадочева и Васил Найденов, а по семейни събирания събирал солидни бакшиши за изпълненията си. Преди да стане един от първенците на випуска във ВИТИЗ обаче, Калев следвал една година химия и биология в Софийския университет. И двата предмета хич не му се нравели, но трябвало да се измъкне от задължителната казарма. Когато го приели в СУ, майка му почерпила целия град. Още през първия семестър обаче Виктор закъсал и звънял притеснено на семейството си, че ще се отказва. Амбициозната му майка забранила, защото вече била поляла студентството му и щяла много да се изложи пред златоградчани.
В крайна сметка актьорът през главата й кандидатствал във ВИТИЗ и тя отново останала разочарована. Казала му с възмущение, че от него никакъв артист няма да излезе. Най-много като се дипломирал, да се върнел в Златоград и да станел шеф на читалището. Кариерата на Виктор обаче се развива повече от светкавично, а комедийните му роли оставят видна следа в театъра. Играта му на голямата сцена прекъсва, когато ангажиментите му в "Шоуто на Слави" набъбват. От няколко месеца обаче Калев вече не е част от предаването, но е запазил добрия тон с бившия си шеф. Сега актьорът е изцяло фокусиран върху авторския си спектакъл "Грамофонът", който ще представи в няколко града в България. Наесен представлението ще стане официално част от програмата на театър "Сълза и смях".

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !