Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Хасан и Ибрахим напуснат България

отпечатай новината

27.10.2016 10:23 | Видян 2857 пъти

Хасан и Ибрахим напуснат България

Виртуозните пианисти Хасан и Ибрахим заминават на европейско турне в началото на следващата година. Това разкри техният горд баща Дениз Игнатов, цитиран от в. България днес.Близнаците са получили покана за участие на фестивал в Германия, който ще се проведе в началото на март 2017 г. Само няколко дни по-късно им предстои ново предизвикателство - отпътуват за Орхус (Дания), където ще участват в престижен конкурс.

"Поканата от датска страна е изключителна гордост за синовете ми, защото ще участват само 20 от най-добрите пианисти в света, които са в тяхната възрастова група. Правилата са железни и няма шанс дори за едно допълнително място. Момчетата ми осъзнават, че имат само 4-5 месеца да се подготвят, и затова веднага се захванаха с поредното си предизвикателство. Най-голямата им конкуренция е момиче от Северна Корея, но вярват, че този път ще я победят", коментира Игнатов, подчертавайки, че представител на Грузия също ще им създава ядове на сцената и ще се бори за първото място.

Паралелно с това Хасан и Ибрахим се подготвят и за гостуването си в Германия, където голямата цел е да се представят на световно ниво. Очакванията са изявите им на европейската сцена да бъдат предавани на живо по телевизията, като в момента текат последни процедури и изясняване на детайлите.

Игнатов говори открито и за драматичното напускане на близнаците на Националното музикално училище "Любомир Пипков". Хасан и Ибрахим бяха поканени да учат там, но само няколко дни след пристигането си в София се върнаха в родния си град. Причината - не бяха доволни от материалната база, остарелия инструментариум и отношението на ръководството към тях, обвинявайки ги, че са прекалено претенциозни.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !