Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Соня Йончева с номинация за нова награда

отпечатай новината

15.12.2016 09:05 | Видян 1006 пъти

Соня Йончева с номинация за нова награда

Соня Йончева е номинирана за наградите на английския сайт WhatsOnStage.com в категорията за изключително постижение в оперна роля. Става дума за изявата на българката в Норма,  скоято се откри сезонът на Ковънт гардън – а мотивът за избора ѝ е, че нейният медено-сладък глас е богат в драмата.
За отличието има още петима претенденти – Антъни Рот Констанзо, Дженифър Франс, Кели Кей Хоугън, Сондра Радвановски и Рафаел Рохас.
Сайтът WhatsOnStage.com ежегодно организира читателски анкети за най-добри представления и изяви в сценичните изкуства във Великобритания. През 2016-а са номинирани спектакли, играни на Острова между декември 2015 г. и ноември 2016 г.
През пролетта стана ясно, че Соня Йончева ще замени Анна Нетребко в продукцията на Норма на Ковънт гардън, на диригента Антонио Папано.
Сред последните изяви на българското сопрано са Дездемона в Отело на Метрополитън Опера, главната роля в Йоланта на Националната опера на Париж, Мими в Бохеми в Ню Йорк и Виолета в Травиата в Берлинската държавна опера.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !