Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

1,6 млрд. лв. за новия WESTIN в Хамбург

отпечатай новината

17.02.2017 11:41 | Видян 3486 пъти

1,6 млрд. лв. за новия WESTIN в Хамбург

Лично канцлерът на Германия Ангела Меркел откри Elbphilharmonie – най-големият по мащаб проект в света, съчетал концертна зала, хотел и луксозни апартаменти в пристанището на Хамбург. Според различните оценки стойността на уникалния дворец на културата и туризма – творение на световноизвестните швейцарски архитекти Херцог и ДеМерон, е от 789 до 860 млн. евро или над 1,6 млрд.лв. И е отговорът на най-богатия немски град на новите символи на другите метрополии наоколо – на неповторимата опера и музея на модерното изкуство от Ренцо Пиано в Осло, на операта в Копенхаген, на исланската Арфа, даже Талин се гордее със своя нов национален исторически музей в ултра съвременен стил.


В Гранд хотели сме ви представяли хотел от категория 5+ с концертна зала с орган – Грандът Пуп в Карлови Вари, където Даниел Крейг изигра Джеймз Бонд в Казино Роял. Но концертна зала с хотел не сме. Защото размахът на двата обекта просто не може да бъде сравняван.
Съдете сами. Въпреки че се прави в най-богатия и най-модерния град на Германия Хамбург, който е станал почти неузнаваем от времето на славния сериал за Гулденбургови, проектът се оскъпи над 10 пъти от първоначално планираните 77 млн. евро, закъсня 7 години до откриването си през втората седмица на януари тази година. След 13 г. градеж.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !