Определиха “Съседите” за най-голямото...

“Най-голямото откритие беше малък павилион, на брега...

Ясни са финалистите в конкурса Пролет`24

Известни са финалистите в Конкурса за нова българска...

Заплашват да елиминират Украйна от „Евровизия“

отпечатай новината

06.04.2017 10:04 | Видян 690 пъти

Заплашват да елиминират Украйна от „Евровизия“

Организаторите на „Евровизия“ заявиха, че ще забранят на Украйна да участва в тазгодишното издание на конкурса, ако не допуснат избрания руски участник в Киев през май. Директорът на Европейския съюз за радио и телевизия - Ингрид Делторн, изпрати писмо до украинския министър-председател Володимир Гройсман, в което посочи забраната като „недопустима“.

„Ние сме все по-разочаровани, дори ядосани, че тази година конкуренцията се използва като инструмент в продължаващата конфронтация между Руската федерация и Украйна“, категорична е тя.

Разигралата се сцена за отказване на достъп на Юлия Самойлова постепенно ескалира в дипломатически скандал, дори и след като й позволиха да представи страната си чрез сателитна връзка. Припомняме, че Службата за безопасност (СБУ) забрани на Самойлова достъп до страната, заради изнесен „нелегално” концерт в Крим през 2015 г.

Междувременно федералните тв канали се заканиха да не излъчват конкурса, а за Самойлова се застъпиха и звезди като Филип Киркоров. Роденият в България поп изпълнител призова всички участници в "Евровизия 2017" да посветят песните си на руската претендентка. Той инициира и фотофлашмоб в инвалидни колички в знак на солидарност към Юлия.

Източник: monitor.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !