Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Анелия става лице на кампания в защита на правата на децата

отпечатай новината

05.06.2017 13:07 | Видян 1750 пъти

Анелия става лице на кампания в защита на правата на децата

Какво може да cъбере в общ видеоклип певиците Анелия и Михаела Филева, pапъpите от „СкандаУ‘ и 100 Кила, актрисите Алекс Сърчаджиева и Яна Маринова и омбудсмана Мая Манолова?  

На 1 юни отговора даде самата Манолова пред ученици от столичното 35-то средно училище „Добри Войников“, които първи видяха 6-минутното филмче, посветено на популяризиране ролята на омбудсмана в защита на правата на децата. То е част от кампанията „Нашето дете“ и главни действащи лица в него са гореизброените популярни личности, начело със звездата на Пайнер.

„За мен наистина е голяма привилегия и щастие да бъдем заедно и то точно днес, на 1-ви юни. Ден, в който обичайно сме свикнали най-използваните и употребявани думи да бъдат „деца“ и „права“, но би било добре, ако повтаряме тези думи всеки ден на всяка година, защото това ще означава, че наистина мислим за нашето развитие като нация и затова децата и младите хора трябва да растат, да се развиват в една държава, която познава, уважава и се застъпва за техните права“, каза омбудсманът Мая Манолова.

„Нямах никакви колебания дали да се включа в тази инициатива. Преди няколко месеца заедно реализирахме друга – „Великден за всеки“ и покрай работата с омбудсмана Мая Манолова успях да я опозная не само като професионалист, но и като човек. Затова щом ми се обадиха с покана за „Нашето дете“, веднага приех“, сподели от своя страна Анелия.

В рамките на кампанията Манолова ще посети различни градове в цяла България, за да се срещне с ученици от 1 до 12 клас. Идеята е те да припознаят институцията на омбудсмана като техен приятел и защитник.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !