Честваме 102 г Радой Ралин

“Кой постъпва честно, не живее лесно. Кой излезе прав,...

Прокопиев и кръгът Капитал управляват...

За секретар на столичната администрация е назначена...

Халваджиян завладява и пазара в САЩ

отпечатай новината

16.06.2017 17:03 | Видян 2841 пъти

Халваджиян завладява и пазара в САЩ

Маги Халваджиян не почива! Продуцентът на „Като две капки вода” отдавна не се задоволява само с успехите си на родния пазар.

От известно време насам се е съсредоточил върху покоряването на американския, където компанията „Open Frames”, в която е в съдружие с петима колеги, вече е реализирал два проекта. Фирмата се занимава с продуциране на филми, писа „Таблоид“.

„Инвестираме сами, не сме взели 1 лев от никого. Не съм кандидаствал никога в НФЦ за пари, няма и да кандидатствам. Смятам, че тази система е непазарна. За съжаление в цяла Европа е така. Киното е бизнес само в Америка”, казва Маги Халваджиен, с което и дава отговор на въпроса защо е решил да покорява американския пазар.

Наскоро той се завърна от Мексико, където бе за снимките на екшън комедия, в който участваха световните звезди Пол Сорвино, Майкъл Медсън и Уилям Болдуин. 5-6 роли се играят от мексикански актьори, като идеята е филмът да може да се реализира и на тамошния пазар, който е петият в света по боксофис.

„Мексиканците са над 90 милиона. Мислехме да пуснем филма май-юни, но сега ще видим дали няма да забавим премиерата, защото покрай историите със стената на Тръмп песото падна много, това сваля цените на билетите”, казва Маги Халваджиян.

Покрай работата му със споменатите световни звезди, Маги Халваджиян успява да сбъдне мечтата на актьора Асен Блатечки, който горе-долу по това време работи по режисьорския дебют „Бензин”. Именно продуцентът на „Като две капки вода” му помага да ангажира за своя филм Майкъл Медсън. В „Бензин” той играе бащата на Асен Блатечки.

Вторият голям пробив на Маги Халджиян е този, че е сред продуцентите на филм на ужасите със заглавието „Havana Darkness”. Снимките са реализирани в Ню Йорк и Куба, а актьорите отново са американци, но засега продуцентът не издава кога ще е премиерата. Затова пък с охота разказва за новата идея, по която работи – сериалът „Самодиви”, предназначен отново най-вече за американския пазар

Маги Халваджиян не крие, че се е отказал да прави сериали в България, защото смята, че условията не са подходящи. Все пак се надява, че скоро и у нас ще има сериозни бюджети за телевизионни сериали, което именно засега го спира да реализира идеите си в родния ефир.

„В момента аз не харесвам бюджетите. Затова не правя сериали. А там има много хляб, защото и БНТ, и Нова, и Би Ти Ви искат българска продукция, въпросът е, че тя струва много по-скъпо от турската и индийската. Искам да правя качествени неща, а те са скъпи”, казва Маги.

Източник и снимка: hotArena.net



автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !