Албена Михова с драматична съдба

Тази събота (27 април) от 17:00 ч. по bTV в студиото на...

Джейкъб Колиър и Мистерията на...

Шесткратният носител на "Грами" ще свири и пее заедно...

Микеле Плачидо с послание до бг фенове

отпечатай новината

20.06.2017 15:39 | Видян 2168 пъти

Микеле Плачидо с послание до бг фенове

Именитият италиански актьор и режисьор Микеле Плачидо изпрати видео послание до зрителите на второто издание на Фестивала на италианското кино в България, в което си припомни радушния прием и страхотните празненства, които винаги са съпътствали гостуванията му у нас.

Заради неотложни ангажименти Плачидо не успя да дойде лично на събитието, но неговият филм „Голямата мечта“ снощи откри форума, който тече до 23 юни в кино „Люмиер“. В лентата той е разказал личната си история от времената, преди да се запише в Академията за драматично изкуство в Рим и да стане известен – когато работи като полицай и става част от протестното движение през 1968-а. В главните роли са Рикардо Скамарчо, Ясмин Тринка, Лаура Моранте, самият Микеле Плачидо и др.

Общо 8 заглавия - носители на награди

в Италия (Сребърна лента, Давид на Донатело, Златна клапа) ще бъдат показани в панорамата. Повечето от тях продължават добрата традиция на „комедията по италиански“, при която едновременно се смееш и плачеш – запазена марка, на свой ред утвърдена още с шедьоврите на неореализма, коментира един от гостите на фестивала, режисьорът Луиджи Сардиело. Неговият филм „Сладкарят“ ще има прожекция на 20 юни от 20.30 ч.

Случайността ще откъсне главния герой от сладката рутина на неговия напудрен със захар свят, за да го изпрати на пътешествие, което ще промени целия му живот. По-рано същия ден, в 18.30, „Фокача блус“ на Нико Чиразола ще бъде представен лично от един от актьорите в него – Лука Чиразола. В конкуренцията между голяма верига заведения и малка хлебарница на екрана ще се забъркат известните Лино Банфи (от сериала „Лекар в семейството“), Ренцо Арборе и отново Микеле Плачидо.

„Хляб и бурлеска“ на режисьорката Мануела Темпеста (21 юни, 18.30) е за необикновените приключения на момичетата от една вариететна трупа в малко градче на Южна Италия. В ролите ще видим популярните на Ботуша Лаура Киати, Сабрина Импачаторе, Катерина Гуцанти и др.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !