Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Дани Бойл изненада Виктор Божинов на Бузлуджа

отпечатай новината

27.07.2017 12:13 | Видян 1800 пъти

Дани Бойл изненада Виктор Божинов на Бузлуджа

Носителят на Оскар Дани Бойл е посетил снимачния сет на Възвишение в подножието на връх Хаджи Димитър и е обменил кинаджийско ноу хау с режисьора на пародийния възрожденски екшън Виктор Божинов. За срещата между британската звезда и екипа, създал екранизацията по бестселъра на Милен Русков, стана ясно едва днес.

Божинов сподели кадър във Фейсбук от вълнуващия момент, в който с Бойл са прекарали близо час в приятелска раздумка, а той е бил всички рекорди по непретенциозност в общуването.

„Точно преди една година. Бузлуджа. Дани Бойл и Антъни Дод Мантъл са на гости на снимачната площадка на Възвишение! Туй беше знак съдби.“, написа човекът, чиято кадрова мисъл стои зад реализацията на руския аналог на сериала Кости.

Пред Монитор Божинов не пожела да коментира срещата си с Бойл, защото не искал да си прави реклама на негов гръб и с публикуването на кадъра целял да маркира само скъп спомен с вдъхновяващ творец. От близки до продукцията обаче научихме, че Антъни Дод Мандъл, фотограф на продукции като Сноудън и Беднякът милионер, е останал очарован от дизайна на костюмите във „Възвишение“ и е поискал панталон от стилистката Мина Кайе.

Дани Бойл бе у нас в края на юли миналата година за довършителните снимки на Трейнспотинг 2, в който главната женска роля бе поверена на Анжела Недялкова. Момичето, в чиито актив с таланти влизат операторско майсторство и каране на крос мотори, всъщност няма актьорски ценз, но в рамките на два тежки кастинга отвя конкуренцията за образа на Вероника, в това число и Луиза Григорова.

По молба на Бойл тя му пратила снимки на Централна гара в София за финалната сцена, в която хубавицата бяга от Шотландия с парите на Рентън и компания, за да се върне към изоставения си син. Бойл обаче харесал гарата в Подуяне и след като приключили работа там пожелал да види комунистическия монумент в Стара планина, който вече е бил интегриран в сюжета на холивудски продукции като Механикът: Възкресение.

Възвишение е сниман в четири сезона и в хронологичния ред на сюжета, което е рядка практика дори в световен мащаб. Последният подобен пример в световен мащаб е култовият Завръщането на Алехандро Иняриту, в който Лео ди Каприо се пребори с виртуална мечка за заветния си Оскар.

Камерата на Антон Бакарски се развихри от двете страни на Стара Планина за да превърне филма в атрактивен балкански уестърн, подплатен с уникалната философия на българина. Гичо и Асенчо – актьорите Алек Алексиев и дебютантът Стоян Дойчев, спрягат глагола „любя“, но не в сексуален, нито в граматически смисъл, а като отдаденост към отечеството, която ще ги вкара в невероятни приключения. Премиерата е на 10 ноември.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !