Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Задава се SOFIA SPARK FEST

отпечатай новината

11.09.2017 14:40 | Видян 1478 пъти

Задава се SOFIA SPARK FEST

Първото издание на SOFIA SPARK FEST ще предложи на гостите си целодневна програма от забавни и образователни активности за цялото семейство. В трите дни на фестивала на голямата поляна в Южен парк ще има по нещо за всяка възраст - изкуство, спорт и забавление. На първия учебен ден малки и големи ще могат да опитат напълно безплатно емоцията от най-лудия спорт в България - Bubble football. Всички на възраст над 7 години ще имат на разположение огромни надуваеми топки /бъбъли/, в които да влязат и да играят. Този атрактивен и едновременно предизвикателен спорт ще се разгърне на голямата поляна на 15 септември, а записванията за отборите са вече отворени на Facebook страницата на фестивала - https://www.facebook.com/sofiasparkfest/.

В следобедните часове в петък две от най-утвърдените имена на танцовата сцена в България ще се присъединят към програмата, за да научат всички желаещи на изкуството на уличния танц. X-energy crew ще направят открит урок по брейкденс, а Ava - открит урок по стрийт денс. Младежите, на които предстои да изберат своя професионален път, ще имат шанса да се запознаят и да поговорят с някои от най-известните имена в различни професии. В петък следобед инициативата „Spark idol“ ще ги срещне с водещия на bTV  новините Иван Георгиев, певицата Йоанна Драгнева, кулинарния спец Лео и лекоатлетката Мирела Демирева.

В специално изградената шатра на шоуто „Фермата“ екипът на сдружение „Българска история“ ще кани гостите на интерактивен урок по история, на който всеки може да провери познанията си и да спечели награда. Талантите от „Гласът на България“ и техният ментор Поли Генова ще се качат на музикалната сцена точно в 18.00 часа. Заедно с тях дебютната си песен ще изпълни и една от най-младите музикални надежди у нас – Дара Екимова.

На 16 септември, събота, звездите на SOFIA SPARK FEST, заедно с лицата на bTV и доброволци от всички краища на градаq ще се включат в голямото почистване на Южния парк, което е част от най-мащабната доброволческа инициатива у нас - кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group. През целия съботен ден гостите на фестивала ще имат на разположение професионални инструктури в над 10 от най-актуалните спортни активности, сред които класическа, виняса и ащанга йога, както и пилатес, зумба, BodyWork, Port De Bras. В събота вечер Белослава, Миленита и Рут Колева ще излязат заедно на сцената, за да заредят с позитивни емоции и добро настроение. В неделя, когато празнуваме Деня на София, програмата на фестивала ще предложи редица спортни и образователни активности за най-малките.

Специално за SOFIA SPARK FEST ще бъде изградена спортна площадка за деца, където квалифицираните инструктори от „Little gym“ ще демонстрират упражнения, които ще помогнат на децата да развият основни физически умения, чувство за координация и контрол над собственото тяло. Всички запалени малки кулинари и техните родители ще могат да се включат в работилницата на „Малкият готвач“, където ще се научат да приготвят бързи, лесни и здравословни менюта за училищния обяд. Уикендът на SOFIA SPARK FEST ще приключи с „Пощенска кутия за приказки“.

В любимия на всички формат ще се включат известни личности, които ще четат на живо най-добрите разкази на тема „Без страх – вдъхновяващи истории за успеха, които палят искрата в другите“. Всеки, които иска да разкаже такава история, може да изпраща свой разказ по темата /с дължина до 3 стр./ на pkzaprikazki@gmail.com. Първото издание на SOFIA SPARK FEST ще бъде закрито с концерт на Мария Илиева. Певицата ще изпее за първи път на живо новото си парче – „Mi amor”.

SOFIA SPARK FEST се организира под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова и със съдействието на Столична община. Медийни партньори са bTV Media Group, webcafe.bg, chronicle.bg, BSS Media Group. Ментори и водещи на фестивала ще са Митко Павлов и Йоанна Драгнева. Програмата и инициативите на SOFIA SPARK FEST може да следите на www.sparkfest.bg и във Facebook.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !