места

ДА! Лаванда: Любов от пръв поглед

1

Едно от най-модните заведения на София е Лаванда, намираща се на столичната улица Цар Шишман 12. Останахме изключително приятно изненадани. Признаваме си - имахме известни предрасъдъци, заради очаквания, модерен в последно време, интериор - тип Апартамента, който не е за всеки вкус. Редно е да кажем, че, заведения със съмнителна слава и отвратително обслужване като Апартамента подлежат на сериозна критика.

Лаванда обаче е друго нещо. Ресторантът се намира в една от аристократичните и богати на история софийски къщи, заедно с бар Next.

Първото нещо, което прави впечатление е интериорът.Още преди да се качите по стълбите към заведението, в двора ще видите ретро велосипеди, преустроени като маси, дървена къщичка за птички и пролетни цветя.

Влизайки в ресторанта, у вас остава чувството, че отивате на гости. Залите са разделени в отделните стаи на къщата.Светли цветове, много дърво, шкафове от типа „домашна библиотека”, свещи и нестандартни мебели.

Менюто всеки ден е различно. В един слънчев петък ние уцелихме руло от телешко месо (отлично приготвено) с бейби моцарела и гарнитура от печени на фурна картофи с розмарин и барбекю сос. Приборите се сервират в закачливо, лилаво пакетче, увито с панделка, а сметката си получавате в пощенски плик. Оригинално, нали?

Цените са сравнително високи, но хубавото е скъпо, са казали хората.За всички ценители естети, горещо препоръчваме Лаванда.