места

НЕ! О! Шипка в Студентския град : Мишки, нулева хигиена и пълна мизерия

1

Студентският град може да е претъпкан от нощни клубове и стрийт барове, но местата, където да се нахрани човек, според скромните възможности на един средностатистически български студент, се броят на пръсти.


Едно от тях е пицарията О!Шипка, намираща се до блок 51. Заведението, очаквано, не очарова с интериор. Влизайки в него, у вас остава впечатлението, че не сте в София, а в някое от родните места на студентите. И едва ли, това е направено с цел младежите да се почувстават "като у дома си". Дървени маси и пейки, повехтели пердета, изкуствени цветя и грозна дограма съставят това не голямо помещение.


И това би било простимо, ако не бяха разказите на студент, живеещ в блока, точно зад въпросната пицария.
"Главният готвач уринира в храстите в задния двор на заведението, жената от персонала, която мие чиниите през час бърка по кофите за боклук, а мишките са се превърнали в обичайни домашни любимци на заведението" , коментира младежът възмутено.


Той ни разказа, че освен потресаващата хигиена и храната не блестяла с вкусови качества, а цените никак не били ниски. Кафето струвало 2,50 лв., което за заведение с подобен ранг е меко казано смешно. Студентите обаче ходели там, тъй като просто нямало, къде другаде да отидат.